Pretraga

Ljetna tvornica znanosti poziva studente i mlade znanstvenike da postanu mentori

A- A+

Svi zainteresirani nastavnici, studenti i mladi znanstvenici pozvani su da postanu mentori devete Ljetne tvornice znanosti, koja će se u periodu od sedam dana održati u Samoboru, Čakovcu i Splitu. Cilj ovog skupa radionica je educirati mlade o znanosti, ali i o pristupu kojim bi se ona mogla približiti djeci u školskim klupama.

Ljetna tvornica znanosti

Ljetna tvornica znanosti i ove će godine, u trajanju od tjedan dana, održati skup znanstveno-edukacijskih radionica, a otvoren je i natječaj za sve koji se kao mentori žele priključiti u ovaj zanimljiv projekt.

Izdvojeni članak

Pavelić osuđen: Preko 105 tisuća kuna izvukao iz IRB-a zahvaljujući lažnim studentskim ugovorima

Radionice osmišljavaju studenti, nastavnici i mladi znanstvenici

Ova znanstvena tvornica će u Samoboru i Čakovcu periodu od 19. – 25. srpnja te u Splitu od 27. srpnja do 20. kolovoza 2015. ugostiti 160 djece i mladih u dobi od 10 do 18 godina.

Sve radionice osmišljavaju studenti, nastavnici i mladi znanstvenici koji rade kao mentori na radionicama. Ljetna tvornica znanosti je u potpunosti organiziran od strane studenata i mladih stručnjaka, a u organizaciji im pomaže mreža institucija među kojima je Mediteranski institut za istraživanje života, Inistitut za sinergiju znanosti i društva, Klub samoborskih studenata te Prirodoslovno-matematička udruga studenata.

Osim iskustva mentori će proći i edukaciju

Šezdesetak mentora će kroz ovo iskustvo imati priliku unaprijediti svoje vještine komuniciranja znanosti s javnošću, vještine podučavanja i metodike, rada s djecom, a popravit će i svoje organizacijske sposobnosti.

Osim prilike za praktičnu primjenu pedagoških vještina, svi mentori imat će priliku proći i edukaciju. U njihovom radu savjetovat će ih i starije i iskusnije kolege, kako bi mladi znanstvenici što bolje mogli prenijet svoje znanje iz područja s kojim se većina djece po prvi puta susreće u školskim klupama gdje ih nerijetko dočeka velika količina činjenica koju treba naučiti, zapamtiti i reproducirati.

Ljetna tvornica znanosti poziva studente i mlade znanstvenike da postanu mentori
Share via
Copy link
Powered by Social Snap