Pretraga

Mate Rimac uvršten među najbolje mlade poduzetnike Europe

A- A+

Mladi poduzetnik Mate Rimac dobio je još jedno laskavo priznanje, točnije našao se u vrlo odabranom društvu. Naime, europsko izdanje uglednog poslovnog američkog časopisa Forbes, uvrstilo je tvorca Concept Onea i nekoliko drugih brendova i softvera automobilske inudstrije, među 30 najboljih poduzetnika Starog kontinenta. 

Mate Rimac/ foto: Ivan Božić|srednja.hr

Uvjet za dospijeće na listu bio je da je poduzetnik mlađi od 30 godina, a obzirom da je Rimcu tek 28 godina, pronašao je mjesto u zbilja odabranom društvu, redom poduzetnika nove generacije, koja će sigurno činiti poslovni zaokret u mnogim aspektima.  

Izdvojeni članak

Tvorac prvog hrvatskog električnog automobila: ‘Upisao sam VERN da mogu više vremena provoditi u garaži’

U kratkom opisu Rimčevih postignuća Forbes navodi kako Mate stremi stvaranju kompanije coolerskije od Tesla Motorsa, unutar koje izrađuje automobile koji su ne samo energetski učinkoviti te u skladu s ekološkim principima, nego i brzi te uzbudljivi.

Navode i kako se uz to Rimac bavi izradom bicikala.  

Također su u opisu lika i djela 28-godišnjeg hrvatskog poduzetnika na Forbesu napisali kako je s radom počeo u garaži te da je njegova tehnologija do sada osvojila mnoštvo nagrada i priznanje za izvrsnost.

Na kraju pogledajte i video utrke objavljene prije nekoliko dana, a u kojoj se sučeljavaju spomenuti Rimac Concept One te Bugatti Veyron.

Što mislite tko je pobijedio u utrci jednog od najbržih automobila na benzinski pogon te vjerojatno najbržeg automobila na električni pogon?  

mate rimac
Share via
Copy link
Powered by Social Snap