Pretraga

Nestala studentica teologije i domoljubna aktivistica Kristina Ćurković

A- A+

Studentica teologije u Splitu te domoljubna aktivistica Kristina Ćurković, nestala je u tijeku povratka iz Vukovara u Split. Zadnji kontakt s njom ostvaren je oko 17 sati 2. siječnja, kada je bila u putu, u blizini Zagreba. Javnosti je postala poznata nakon performansa skidanja zastave Europske unije s Banovine u Splitu, što ju je koštalo sudske prijave. Još neke njene akcije su bacanje jaja na HDZ-ovce u Omišu te prikucavanje stihova budnice na Markovu trgu. Treba naglasiti u vezi sa slučajem, kako je Ćurković još prije mjesec dana prijavila splitskoj policiji prijetnje ubojstvom i silovanjem.

Foto: Facebook

Kristina Ćurković, poznata po domoljubnom aktivizmu, a inače studentica teologije, nestala je na putu od Vukovara prema Splitu. Krenula je 2. siječnja u spomenutom smjeru, a kako se jučer nije pojavila kući, njeni roditelji su policiji prijavili nestanak, piše Večernji list.

Izdvojeni članak

Studentica teologije ide u zatvor zbog domoljubnih stihova na Banskim dvorima

Prijavila prijetnje ubojstvom i silovanjem

Još prije mjesec dana, Kristina je prijavila 2. policijskoj postaji u Splitu prijetnje smrću i silovanjem.

– Tekstovi su na ćirilici, a za istragu je zadužena policija. Prijavila sam cijelu stvar, odnosno prijetnje, 2. policijskoj postaji u Splitu. Prijetnje silovanjem i ubojstvo me podsjećaju na silovanja žena u domovinskom ratu i vidjet ću, koliko je policija brza kada su moji problemi tema. Ovo nije stvarno čin za sada učinjen, ali verbalna silovanja su postala sve češća.

Moje zalaganje za pijetet Vukovara izaziva iste one, koji su silovali Hrvatice u Vukovaru pa bi sad taj tretman htjeli priuštiti i meni. Od sudbine se ne može pobjeći, a moja sudbina je Hrvatska. To je onima koji mrze Hrvatsku motiv za mojim uništenjem.

Ako je to žrtva koju moram podnijeti, neka bude, ali nikada neću izdati svoj dom. Koliko će policija učiniti u mome slučaju, tek treba vidjeti, rekla je Kristina o prijetnjama krajem studenog, za dnevno.hr.

Izdvojeni članak

Studentica teologije uputila pismo javnosti, zabrinuta ‘protuhrvatstvom’ vlasti

Gađanje jajima i paljenje zastave EU

Kristina je javnosti postala poznata nakon paljenja zastave Europske unije na zgradi Banovine u Splitu, kada je zaradila i sudsku prijavu.

Na suđenju je Kristina rekla kako smatra da nije učinila ništa loše nego da je ‘branila čast i ugled svoje domovine’.

Još je dospjela u javnost akcijama postavljanja domoljubnih stihova na Banskim dvorima te bacanjem jaja na HDZ-ove vijećnike u Omišu.

Copy link
Powered by Social Snap