Nesvakidašnja ludorija: Susjed mislio da je studentica iz Slavonije Srpkinja pa joj izgrebao auto

Studentica iz Slavonije koja studira i živi u Dubrovniku za Dubrovački dnevnik ispričala je neugodnost koju je doživjela ovih dana. Naime, nakon što je svoj automobil požeških registracija parkirala, kako ističe, na javnom dijelu parkinga, njen susjed je negodovao, svađao se i mislio da je riječ o srpskim registracijama. Nekoliko dana nakon, automobil je vratila na sporni javni parking, a potom ga zateknula namjerno izgrebanog. Kako dodaje, nije to prva neugodnost koju su ona i njeni cimeri proživjeli od istog susjeda.

foto: Čitateljica| Dubrovačkidnevnik.hr

Mlada Požežanka koja studira i živi u Dubrovniku je ondje ovih dana doživjela izrazitu neugodnost od svoga susjeda. Kako je kazala za Dubrovački dnevnik, tvrdi da se sporna situacija dogodila jer je susjed mislio da njeno vozilo ima srpske registarske oznake.

Za Dubrovački dnevnik studentica je ispričala kako je do incidenta došlo.

Kako blizu njena stana postoji javni i privatni dio parkirališta, svoj je automobil požeških registracija parkirala na javnom dijelu. To je izazvalo negodovanje susjeda koji joj je rekao da ondje ne može parkirati, svađao se i pitao ju je li iz Srbije. Mislio je pritom da su registracije požerevske, a ne požeške.

[VIDEO] Gimnazijalci iz Sarajeva ipak imaju predrasude prema vršnjacima drugih nacionalnosti

– Nazvao me jedan gospodin, moj susjed, koji je kazao kako tu ne mogu parkirati i kako mu dolazi kombi za svadbu. Kazali smo kako ćemo pomaknuti vozilo ako treba. Onda je on na to još ponešto nadodao i svađao se s nama. Pitao je jesmo li iz Srbije jer je mislio kako su požarevske tablice, a požeške su. I da jesmo iz Požarevca, ne znam zašto je to bitno. Pokušala sam mu na pristojan način objasniti kako je riječ o javnom, a ne privatnom parkirnom mjestu. Rekao je kako ‘nastaju problemi čim nisu u pitanju dubrovačke tablice, izjavila je studentica za Dubrovački dnevnik.

Dodao je da njemu ‘parking treba do nedjelje’ te da će ‘nakon toga vidjeti hoće li ona tu moći parkirati’

Pa iako je sporan parking na kojemu je studentica ostavila automobil javan, pomaknula ga je s tog mjesta sve do ponedjeljka. Suprotno susjedovim tvrdnjama da mu ‘parking treba’, to je mjesto dva dana ostalo zjapiti prazno.

Kako je zaključila da ono susjedu ipak ne treba, početkom je tjedna ponovno ostavila svoj auto na spornom mjestu. No, netom nakon njen je automobil postao vidno izgreban.

Predrasude koje gaje europski narodi jedni prema drugima

– Bila je kiša, jednostavno mi je tu bilo lakše parkirati kako bi lakše stigla do stana, a i riječ je o javnom parkirnom mjestu. I jučer sam svoje vozilo zatekla izgrebano. Znam kako je izgrebano namjerno. To su ogrebotine od prednjih stakala pa sve do polovice stražnjih vrata, ističe studentica za Dubrovački dnevnik.

Slučaj nije prijavila policiji da ih, kako kaže, ne zamara ogrebotinama, no jasno je na koga sumnja.

Uz to, navodi da ovaj incident nije jedina neugodnost koju su ona i njeni cimeri doživjeli od istog susjeda.

– Bilo je tu bacanja smeća u dvorište, lupanje tapita obično kada prostremo bijelu robu i slično. Ne znam zašto to netko radi. Vodimo običan studenski život, ne stvaramo buku, ne stvaramo nikakve probleme. Trebalo je samo kazati – nemojte tu parkirati, ja tu parkiram, treba mi to mjesto. Ali to nije slučaj jer je to mjesto, nakon što sam preparkirala vozilo, dva dana stajalo prazno, rekla je studentica Dubrovačkom dnevniku.

Naglašava da je veoma razočarana navedenim ponašanjem svoga sugrađanina te da ne može razumijeti zašto pojedinci to čine.

– Ja sam samo jedna studentica koja se bori da preživi u ovoj zemlji, baš kao i svi mi i zbog navedenog sam ponašanja neizmjerno razočarana, zaključuje mlada Požežanka za Dubrovački dnevnik.

One comment

Odgovori