Pretraga

Od 2. polugodišta uvode produženi boravak: Učenici će zadaću riješiti u školi, a imat će i slobodne aktivnosti

A- A+

Produženi boravak nije nikakva novost u Hrvatskoj, neke škole provode ga već godinama. Od idućeg polugodišta listi tih škola pridružuju se i dvije u Koprivnici. Učenici od 1. do 4. razreda nešto će duže ostajati u školi, ali ondje će rješavati zadaću i učiti te će za njih biti organizirane i slobodne aktivnosti.

Ilustracija: Unsplash

U dvije od četiri škole kojima je Grad Koprivnica osnivač u idućem polugodištu bit će organiziran produženi boravak. Riječ je o Osnovnoj školi ‘Podolice’ te Osnovnoj školi ‘Đuro Ester’.

Učenici će u školi biti i do 17 sati, ali će ondje rješavati zadaću, učiti i imati slobodne aktivnosti

Produženi boravak će biti organiziran za učenike razredne nastave, dakle najmlađe od 1. do 4. razreda.

– Produženi boravak od sljedećeg polugodišta biti će organiziran od 11.30 do 16.30 sati odnosno do 17.00 sati, a sukladno potrebama roditelja učenika. Učenicima će u produženom boravku biti organizirano učenje i pisanje zadaće, obrok i užina, slobodne i sportske aktivnosti, a sve u skladu s potrebama i interesima učenika, odgovaraju nam na upit iz Grada Koprivnice.

Kako bi se produženi boravak mogao realizirati, dodatno će se u obje škole zaposliti učitelji-voditelji produženog boravaka, a financijska sredstva za plaće će se najvećim dijelom osigurati u Proračunu Grada Koprivnice, dok će manji udio biti osiguran iz uplata roditelja.

– Za uvođenje produženog boravka za sljedeće polugodište u dvije osnovne škole u gradskom Proračunu planirana su sredstva u iznosu od 60.760 eura, navode iz Grada Koprivnice.

Izdvojeni članak

Potpisani ugovori: U ove osnovne škole uvodi se produženi boravak od iduće nastavne godine

U još jednoj školi produženi boravak od 2023./24.

Inače, ovaj grad neko je vrijeme jedini grad u Koprivničko-križevačkoj županiji koji nema produženi boravak, ali prostorni uvjeti za njegovo uvođenje stekli su se otvaranjem nove OŠ ‘Podolice’.

– Zbog prostornih ograničenja i velikog broja učenika u Osnovnoj školi ‘Braća Radić’ nećemo biti u mogućnosti organizirati produženi boravak za učenike, a u Osnovnoj školi ‘Antun Nemčić Gostovinski’ produženi boravka za učenike nižih razreda biti će organiziran početkom školske godine 2023./2024. nakon što se naprave određeni građevinski zahvati na školi te osigura nastava u jednoj smjeni, kažu nam za kraj iz Grada Koprivnice.

Copy link
Powered by Social Snap