Pretraga

Pogledajte gdje je Ukrajina prema mišljenju Amerikanaca

A- A+

Amerikanci radi stalnih vojnih operacija, ali i turističkih i poslovnih razloga spadaju u nacije sklone čestim migracijama. Međutim, kada se postave pred globus ili mapu svijeta, nije da ih to stavlja u određenu prednost. To se još jednom pokazalo na istraživanju koje su proveli stručnjaci s Harvarda i Princetona na uzorku od nešto više od dvije tisuće Amerikanaca. Kako je Ukrajina vruća tema u medijima i politici, građani su upitani da je lociraju. Smještena je na sve kontinente, a ni ‘mala Hrvatska’ nije prošla neokrznuto.

Foto: The Monkey Cage

Valjda ponukani neznanjem studenata svoga sveučilišta, koji su na pitanje koji je glavni grad susjedne Kanade, gotovo svi dali netočan ili nikakav odgovor na Harvardu te Princetonu je provedeno istraživanje, koje između ostalog ima cilj ispitati poznavanje zemljopisa. Tako se ogromna i aktualna Ukrajina našla na svim kontinentima, a neki, od dvije tisuće sudionika locirali su je i na poziciji Hrvatske.

Tek jedan od šest ispitanih dao približan odgovor

Čak nije toliko dramatično, što su pojedinci smještali Ukrajinu u Australiju ili na afrička otočja, međutim iznenađuje činjenica da je nekolicina ispitanih, ovu nemirima zahvaćenu zemlju smjestilo unutar samih Sjedinjenih Američkih Država.

Načelno gledano, kroz studiju je utvrđeno da tek jedan od šest Amerikanaca, može precizno locirati Ukrajinu, prenosi Business Insider.

Inače na fotografiji su crvenom bojom naznačeni najbliži odgovori. Naravno ako na satu zemljopisa, pokažete Bugarsku, na poziciji gdje je Rumunjska, neće vam se priznati odgovor, ali morali su nekako biti istaknuti najbolji poznavatelji geografije svijeta.

Izdvojeni članak

Video: Studenti Harvarda pokazali katastrofalno neznanje

Nije da znamo gdje je, ali trebalo bi vojno intervenirati

U spomenutom istraživanju, koje su provodila spomenuta dva ugledna američka sveučilišta, javila se još jedan zanimljivost.

Što su ispitanici više promašili lokaciju Ukrajine, u daljnjim su pitanjima odlučnije zagovarali američku vojnu intervenciju u toj zemlji.

No, obzirom da su pojedinci ovu istočnoslavensku zemlju locirali unutar samih Sjedinjenih Američkih Država, možda opravdavaju militantne akcije time da se nemiri događaju upravo u njihovom okruženju!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap