Pretraga

Pomoć žrtvama silovanja: Potresne poruke koje su čule od napadača

A- A+

Grace Brown je 21-godišnja osnivačica ‘Projekta neslomljivih’ (Project Unbreakable) kojemu se priključilo preko dvije tisuće žrtava silovanja diljem svijeta. Kada je odlučila pokrenuti ovaj projekt, Grace je imala samo 19 godina, a cilj joj je podići svijest o problemima s kojima se nose žrtve napada, ohrabriti ih i pomoći im u oporavku kroz umjetnost.

Projekt neslomljivih‘ ili Unbreakable pokrenula je prije dvije godine sada 21-godišnja Grace Brown, a cilj joj je bio pomoći žrtvama seksualnih napada diljem svijeta. Na službenom Tumblr profilu projekta navedeno je kako žele kroz umjetnost pomoći žrtvama da se što prije oporave te da im zacijele zadobivene rane.

Izdvojeni članak

Studenti izumili donje rublje protiv silovanja

U dvije godine koliko postoji projekt Grace i njezini suradnici prikupili su više od 2000 fotografija žrtava koje su na komad papira napisale ono što su im napadači rekli za vrijeme silovanja. Neke su djevojke odlučile ostati anonimne, dok su druge pokazale svoja lica. Javnost je podržala Unbreakable te je Gracein projekt naišao na brojna odobravanja.

U fotogaleriji iznad pogledajte na koji su način žrtve odlučile pomoći sebi, ali i svima koji su prošli te doživjeli isto traumatično iskustvo.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap