Pretraga

Posao u BiH za plaću od 9 do 22 tisuće kuna!

A- A+

Inače kada se spominje teška situacija s pronalaskom posla u Hrvatskoj, svima je u glavi odlazak u neku od zemalja razvijenog Zapada Europe. Međutim trenutno je aktualan vrlo atraktivan natječaj u susjednoj Bosni i Hercegovini. Naime bosanska Agencija za zračni promet BHANSA traži više desetaka kandidata za stručno osposobljavanje i stipendiranje u svrhu naobrazbe za kontrolore zračnog prometa. Poslije obuke nudi se posao na neodređeno, a plaće za ovo radno mjesto se kreću između dvije i pol i šest tisuća maraka, odnosno otprilike devet do 22 tisuće kuna. Za prijavu na natječaj dovoljna je završena srednja škola.

Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA) trenutno ima otvoren natječaj za stručno osposobljavanje i stipendiranje kandidata za kontrolore zračnog prometa u gradovima Sarajevo, Mostar, Banja Luka i Tuzla. Dovoljna je srednja stručna sprema, a plaća koja se nudi nakon završetka obuke, kao i radno mjesto na neodređeno, zvuče vrlo primamljivo.

Izdvojeni članak

Za posao iz snova se prijavilo tek šest Hrvata

Kako piše portal mladi.info traži se nekoliko desetaka djelatnika za radno mjesto kontrole zračnog prometa.

Kandidatkinje i kandidate očekuju različiti testovi te zdravstveni pregledi, ali kako su plaće za spomenuto radno mjesto među najvećima u BiH, sve skupa i ne bi trebalo predstavljati veliki problem.

Odabrani kandidati će s BHANSA-om sklopiti ugovore o stipendiranju, kojim se uređuju međusobna prava i obveze.

Oni koji uspješno završe stručno osposobljavanje, zaključit će s Agencijom ugovor o radu na neodređeno vrijeme.

Od kandidata se očekuje da posjeduju sposobnosti karakteristične za obavljanje poslova kontrolora zračnog prometa što uključuje: sposobnost brzog i točnog donošenja odluka, pamćenja, percepcije i pozornosti, visoku razinu koncentracije i odličnog snalaženja u prostoru i vremenu, visoko razvijene komunikacijske vještine, samodisciplinu, visoku toleranciju na stres, sklonost timskom radu i slično.

Spomenuti portal saznaje da se plaće kontrolora leta kreću od spomenutih 2 400 do šest tisuća maraka, ovisno od oblasti pokrivanja.

Dio postupka biranja kandidata obavit će Euro Control iz Bruxellesa, i to na transparentan i standardizirani on-line način.

Kako je rok za prijave do 6. srpnja 2014., imate oko dva tjedna za eventualnu prijavu, a sve ostale uvjete natječaja možete naći na službenoj stranici BHANSA-e.

Posao u BiH za plaću od 9 do 22 tisuće kuna!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap