Pretraga

Postavili novi svjetski rekord tako što su u 24 sata obišli 19 zemalja

A- A+

Norvežani Gunnar Garfors, Tay-young Pak i Øyvind Djupvik potrudili su se postaviti novi svjetski rekord. U svega 24 sata uspjeli su obići čak 19 država, među kojima se nalazi i Hrvatska. Put su započeli u ponoć iz Grčke, a završili u Lihtenštajnu.

Gunnar Garfors, Tay-young Pak i Øyvind Djupvik su norveški trojac koji dijeli podjednaku ljubav prema putovanjima. Stoga su se odlučili postaviti novi i vrlo neobičan svjetski rekord – u 24 sata uspjeli su obići čak 19 država, piše norveški list The Local.

Izdvojeni članak

Mladi liječnik iz BiH proputovao 65 zemalja svijeta

Dosadašnji rekord iznosio je posjetu od 17 zemalja u jednom danu, što su Norvežani uspjeli podebljati s još dvije države. Svoje putovanje započeli su u ponoć iz Grčke, zatim su obišli Bugarsku, Makedoniju, Kosovo, Srbiju, Hrvatsku, BiH, Sloveniju, Austriju, Mađarsku, Slovačku, Češku, Njemačku, Nizozemsku, Belgiju, Luksemburg, Francusku i Švicarsku, a put su priveli kraju u Lihtenštajnu, i to sve u samo 24 sata.

Kako tvrdi jedan od novopečenih svjetskih rekordera, Gunnar Garfors, ovo nevjerojatno putovanje zaslužuje proslavu od 24 sata, što će i napraviti. Trojcu je čak ostalo vremena viška pa su razmišljali da posjete i Italiju, no kako su vremenski uvjeti bili loši, ipak je to ostalo samo na zamisli.

Put su prevalili prvenstveno iznajmljenim automobilima, ali su koristili i zrakoplov prilikom relacija Skoplje-Beograd te Beč-Düsseldorf.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap