Pretraga

Prekipjelo im: Prosvjed srednjoškolaca protiv korupcije i nepotizma u školstvu

A- A+

Učenicima Poštanske i telekomunikacijske škole iz Zagreba je dosta korupcije i nepotizma u školstvu te su odlučili organizirati prosvjed 21. prosinca kako bi upozorili javnost na nagomilane probleme u njihovoj školi, ali i cijelom sustavu. Prosvjed organiziraju učenici 3.a1 razreda, a pozivaju studente i ostale kolege srednjoškolce da im se pridruže ispred škole u 12:15 na adresi Kennedyev trg 9.

screenshot Facebook

– Pozivamo vas na prosvjed u organizaciji učenika Poštanske i telekomunikacijske škole protiv korupcije, nepotizma i nerada u školstvu koji će se održati 21.12 u 12.15 ispred Poštanske i telekomunikacijske škole. Molimo kolege iz drugih škola i studente da svojim dolaskom daju podršku ovom prosvjedu. Također molimo roditelje i sve one kojima je stalo do obrazovanja njihove djece da podrže prvi prosvjed učenika srednjih škola u novijoj povijesti, stoji u obavijesti nadolazećeg prosvjeda.

Poruka je objavljena na Facebook eventu ‘Prosvjed protiv korupcije i nepotizma u školstvu‘, a kontaktirali smo jednog od organizatora kako bi nam objasnio motiv koji stoji iza prosvjeda.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Šustar pokleknuo pred šatorom i zahtjevom studentica

– Razlog prosvjeda je sve veća korupcija u školstvu i nepotizam (zapošljavanje preko veza nekvalificiranih profesora), otpuštanje onih sposobnih ljudi kako bi se u škole zaposlili oni s ‘vezom’. Nerad nekvalificiranih profesora na radu i pričanje o politici umjesto provođenja plana i programa za rad. Posljedica toga su loše ocjene učenika koji na ispitima ne znaju ništa, te namješteni i netransparentni natječaji koji se provode u školama diljem Zagreba preko kojih u škole dolaze profesori koji ne žele i ne znaju obavljati svoj posao. Sve je to posljedica miješanja politike u obrazovanje i školstvo, rekao je nam je srednjoškolac (podaci poznati redakciji) koji je jedan od kako kaže, više učenika koji organiziraju prosvjed.

Povod svemu je bio natječaj u njihovoj Poštanskoj i telekomunikacijskoj školi za koji smatraju da nije bio valjan. Njihove profesorice Tjelesne i zdravstvene kulture su otpuštene jer navodno nisu kvalificirane za radno mjesto, a drugi su zaposleni na njihovo mjesto.

– Tražimo uvid u taj novi i onaj prošli natječaj te po kojim kriterijima se u školi drže nekvalificirani profesor i dok se oni sposobni i kvalificirani otpuštaju. Posljednji zahtjev je revizija rada i kvalifikacija svih ostalih profesora u našoj školi, zaključuje ovaj srednjoškolac te poziva kolege na prosvjed ispred škole na adresi Kennedyev trg 9 s početkom u 12i15h.

Prekipjelo im: Prosvjed srednjoškolaca protiv korupcije i nepotizma u školstvu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap