Pretraga

Preminuo 18-godišnji učenik Ekonomske škole i nogometaš čija je životna priča ujedinila Vukovar

A- A+

Perspektivni nogometaš i učenik Ekonomske škole Vukovar, Vasilje Sentivanac preminuo je u 18. godini života. Mladić se krajem 2016. poželio na bolove u grlu, nakon čega mu je dijagnosticirana akutna limfoblastična leukemija. Uslijedilo je liječenje, ali bitku za život Vasilje je izgubio ovoga petka.

Kako piše Glas Slavonije, 18-godišnji nogometaš iz Borova Sela, Vasilje Sentivanac, preminuo je u Njemačkoj gdje se liječio od akutne leukemije, opake bolesti koja mu je dijagnosticirana još 2016. godine.

Izdvojeni članak

Preminula bivša prorektorica Sveučilišta u Zagrebu i jedna od najistaknutijih znanstvenica u području psihologije obrazovanja

Mladi nogometaš, Vaso – kako su ga prijatelji zvali, ostat će zapamćen kao mladić koji je svojom životnom pričom ujedinio podijeljeni grad Vukovar. Kako bi pomogli bolesnom Vasiliju i njegovoj obitelji da se liječenje nakon zagrebačkog Rebra nastavi u Njemačkoj, Vukovarci su organizirali niz humanitarnih akcija i  skupljali potreban novac. Za pomoć Vasi odigrana je i prijateljska utakmica između HNK Vukovar 1991 i NK Vuteks Sloga, inače velikih nogometnih rivala.

– Pobijedit ću leukemiju i opet se vratiti nogometu, izjavio je mladić nakon strašne dijagnoze, no njegov je život ipak prekinut prerano.

Vasilije je bio poznat kao uzoran mladić i perspektivan nogometaš, koji je igrao za NK Vuteks Sloga, a jedno je vrijeme nosio i dres Vukovara 1991, piše Glas Slavonije. Iza njega je ostala tugujuća obitelj, prijatelji, kolege nogometaši kao i učenici srednje Ekonomske škole Vukovar koju je pohađao.

– S tugom javljamo da je učenik naše škole Vasilije Sentivanac preminuo nakon hrabre i duge borbe s teškom bolešću. Iskrenu sućut roditeljima, obitelji i prijateljima izražavaju svi učenici i djelatnici Ekonomske škole Vukovar. Počivao u miru, poručuju iz njegove škole.

Preminuo 18-godišnji učenik Ekonomske škole i nogometaš čija je životna priča ujedinila Vukovar
Share via
Copy link
Powered by Social Snap