Pretraga

Prepoznaješ li se u ovih pet znakova, najzrelija si osoba u svojoj ekipi

A- A+

Uloga koje članovi ekipe mogu preuzeti je gotovo beskonačno, ali svaka ima onog jednog člana bez kojeg ne bi mogla funkcionirati. To je, naravno, njen najzreliji član. Donosimo pet znakova prema kojima možeš prepoznati jesi li to baš ti!

otp indeks

Jesi li baš ti najzrelija osoba u svojoj ekipi? Provjeri pomoću ovih pet znakova | Foto: Unsplash

Tvoja grupa prijatelja je tvoja odabrana obitelj. Koliko ih voliš toliko ti i idu na živce, ali iskreno, ne možeš zamisliti dan bez njih. Svaki član ekipe donosi nešto novo i zato vaša ekipa funkcionira tako skladno. Netko od vas je ona osoba koja se uvijek živcira zbog obveza u školi ili na faksu, drugi je onaj koji uvijek kasni na sve i najradije bi provodio dane u krevetu, treći je onaj koji prati apsolutno sve serije i uvijek je spreman o tome iscrpno razgovarati… I baš zbog toga se savršeno nadopunjujete.

Onog jednog zrelog i odgovornog člana ima gotovo svaka ekipa, jer on ili ona su ljepilo koje povezuje sve ostale članove. Da nema njih, budimo realni, gotovo niti jedno druženje se ne bi dogodilo, svaki izlazak bi se pretvorio u apsolutni kaos, a pola naših zadaća ostalo bi nenapisano (jer da nas oni ne podsjete, ne bismo znali niti koji je dan). Ovo je, usput, tvoj prijateljski podsjetnik da zahvališ svom najzrelijem prijatelju ili prijateljici što ti spašava život. Sumnjaš li da si taj prijatelj ili prijateljica baš ti, provjeri pomoću ovih pet ključnih znakova.

Ekipi je dosadno? Say no more

Dugo se nije dogodilo nešto uzbudljivo, ekipa se dosađuje i bezuspješno pokušava pronaći zajedničku aktivnost koju će svi prihvatiti – tu ulijećeš ti. Kao najzreliji član svake ekipe, obožavaš planirati zajedničke aktivnosti. Uvijek imaš najzabavnije ideje za druženja, izlaske i izlete.

Razumiješ da će svaka aktivnost propasti na prvom koraku ako netko ne osmisli i konkretan plan, a u tome briljiraš. Dok se drugi niti ne snađu, ti već raspoređuješ uloge i organiziraš ekipu kako bi sve prošlo glatko. Kad je u pitanju zabava, uvijek si dva koraka unaprijed.

otp indeks

Najzreliji član ekipe često ima najbolje ideje za zabavu i zna kako ih provesti | Foto: Unsplash

Ne planiraš čekati kraj faksa da skupiš radno iskustvo

Ti si ona osoba koja je jedva dočekala prvu priliku da nađe posao i zaradi svoje prve novce. Džeparac ti nikad nije bio dovoljan i znaš kako ga podebljati na kreativne načine. Ako još studiraš, i prije završetka faksa imaš plan steći koju godinu iskustva na tržištu. Ne planiraš roditelje žicati za putovanje na koje biste ti i ekipa otišli, jer već imaš ideju kako ćeš novac zaraditi samostalno.

Budući da si najodgovorniji član ekipe, znaš sve o prijavljivanju na učenički ili studentski servis. Znaš da je prvi korak otvaranje računa u banci i razumiješ sve opcije koje su ti na raspolaganju. Fan si svega što ti štedi vrijeme i novac, pa tako i banaka. Primjerice, u OTP banci d.d. možeš besplatno otvoriti OTP Indeks paket namijenjen učenicima starijim od 15 godina i studentima ili e-Indeks paket namijenjen samo studentima od 18. godine. Ne plaćaš ni njihovo korištenje, a najodgovorniji član frendovske grupe sve je pogodnosti već istražio i rado dijeli savjete drugima.

Imaš najbolje savjete za ljubavne probleme

Veze su komplicirane. Nitko to ne zna bolje od tebe. Najzreliji član svake grupe prijatelja odslušao je sve o problemima u ljubavnim vezama, čak i ako sam nikad nije bio u vezi. Zna kako biti podrška i dijeli najbolje savjete. Ima razumijevanja i za one prijatelje koje tješi nakon prekida, a koji se redovno vrate partneru iako su se dan prije toga zaklinjali da neće. Možda ne slušaju tvoje savjete, ali ih cijene, a ti im ne zamjeraš previše – baš zato imaš titulu najzrelijeg člana grupe.

Prijatelji prvo pitaju tebe, a tek onda Google

Najzrelija osoba u ekipi prvo je odredište za sva pitanja koja donosi osamostaljivanje. Razlog je jednostavan: ta je osoba ledolomac koja se prva baca u sve što donosi odrastanje jer naprosto ne može dočekati slobodu koju to donosi. Ako se prepoznaješ, vjerojatno si prvi član ekipe koji je prvi prijavio sve ispite mature, prvi odlučio što će studirati, odlučio hoće li živjeti u domu ili stanu, počeo planirati preseljenje, a paralelno s tim pronašao svoj idealni posao.

otp indeks

Zašto bi tvoji prijatelji googlali, kad znaju da ti već znaš? | Foto: Unsplash

Znaš s novcem i uvijek tražiš najbolje ponude

Prijatelji će savjete oko svih tih pitanja najradije potražiti od tebe, jer ti vjeruju više nego roditeljima, profesorima, pa čak i internetu. To je posebno točno u pitanjima novca: već znaš sve o štednji, investiranju, kriptovalutama, a razlike između tekućeg i žiro računa ili debitne i kreditne kartice imaš u malom prstu.

Tebi se obraćaju kad treba naći povoljne uvjete – primjerice, rado ćeš im objasniti da s OTP Indeks paketom koji se besplatno otvara dobiju tekući, devizni i žiro računi, besplatnu Visa web prepaid karticu, program vjernosti OTPetica kojim osvajaju popuste i nagrade te vaučer s 200 kn popusta za pripreme za maturu u Algebri. Osim toga, nakon što napune 18. godina, dobit će i besplatno mobilno i Internet bankarstvo.

Uz besplatni e-Indeks paket u OTP banci d.d. koji se otvara nakon što steknemo studentska prava, s druge strane, dobivamo tekući i žiro račun bez naplate, besplatnu Visa web prepaid karticu, OTP mobilno bankarstvo s kojim sigurno kupujemo preko interneta, program vjernosti OTPetica kojim osvajamo popuste i nagrade, te besplatno podizanje novca na svim bankomatima u zemlji jednom u mjesecu. Također, ako imamo bilo koji od studentskih paketa, ostvarujemo pravo na povoljne uvjete dizanja kredita. Osim toga, OTP banka d.d. sadi jedno novo stablo za svaki otvoreni račun uz paket OTP e-Indeks. Najbolje od svega – račun se otvara u samo 15 minuta i to potpuno online.

Najodgovornija osoba u ekipi uživa proučavajući načine na koje može uštedjeti, a posebno prateći kako joj se iznos na računu povećava iz mjeseca u mjesec, jer zna da je to najbolji put do samostalnosti. Ako si to ti, čestitamo, i službeno si najzrelija osoba u ekipi!


Tekst je nastao u suradnji Native tima portala srednja.hr i OTP banke d.d. Više informacija o OTP Indeks paketu potražite ovdje, a više o e-Indeks paketu doznajte ovdje.

otp indeks
Share via
Copy link
Powered by Social Snap