Pretraga

Prva tužba u povijesti srednja.hr: Ante Čović, prorektor Sveučilišta u Zagrebu, pokrenuo dva sudska spora protiv nas

A- A+

Ante Čović, prorektor Sveučilišta u Zagrebu, putem odvjetničkog društva Mihočević i Bajs pokrenuo je dva sudska postupka protiv nas. Jedan protiv glavnog urednika portala Marka Matijevića, a drugi protiv nakladnika portala srednja.hr. Prorektor zahtijeva od nakladnika 20.000,00 kn na ime povrede prava osobnosti i objavu ispravka od glavnog urednika.

Prorektor Ante Čović foto: Ivan Klindić|www.ivanklindic.info i Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu, kao i njena uprava, česta je tema novinara portala srednja.hr. Kako smo u srpnju izvijestiti javnost, portal srednja.hr nalazi se u medijskoj blokadi sa 48 neodgovorenih pitanja koje imamo otvorenih prema Sveučilištu i članovima uprave. Među tim pitanjima su i ona upućena prorektoru Anti Čoviću o projektu bio etike. Prorektor Šimpraga je na nedavnoj press konferenciji nesuradnju pokušao objasniti s time da smo slučajno ispali s mailing liste Sveučilišta.

Nakon prelaska broja 50, prestali smo brojati neodgovorene upite. Osim neodgovorenih pitanja, portal srednja.hr više ne dobiva obavijesti sa Sveučilišta elektroničkim putem, što je inače bila normalna praksa informiranja. Umjesto toga, često na redakcijsku adresu stižu demantiji. Sveučilište u Zagrebu je u proteklih šest mjeseci pokrenulo više pravnih postupaka protiv raznih redakcija, novinara i glavnih urednika.

Izdvojeni članak

Urnebesno! Prorektor Šimpraga ispričao vic godine dok je pokušavao objasniti zašto uprava Sveučilišta ne voli Srednja.hr

Ante Čović je na općinskom građanskom sudu u Zagrebu pokrenuo dva postupka. Jedan protiv glavnog urednika Marka Matijevića, a drugi protiv nakladnika portala srednja.hr. Ovo je prvi puta od nastanka portala 2011. godina da se neki postupak vodi protiv nas.

Javnost ćemo o razvoju sudskih procesa pravovremeno obavještavati, kao i svim ostalim događanjima na Sveučilištu. Osobito ona koja se tiču uprave, kao što smo to činili i do sada.

Copy link
Powered by Social Snap