Pretraga

‘Sotonistički Hram’ izdaje udžbenike za najmlađe

A- A+

Već se dugo raspreda o tome je li religiji mjesto u školskim klupama ili isključivo u religijskim ustanovama, a u prilog ovom drugom ide i priča s Floride gdje sotonistička organizacija priprema izdavanje udžbenika za djecu s ciljem da udžbenik bude dostupan u školama.

firsttoknow.com

Budući da se već neko vrijeme vode rasprave treba li religija imati svoje mjesto u školama ili bi trebala ostati u ustanovama predviđenima za nju, s Floride stiže vijest koja nas tjera da malo bolje razmislimo o tome ako smatramo da bi religija trebala biti dio nastavnog programa. Naime, sotonistička organizacija planira inicijativu da se udžbenik sotonističke religije, koji planiraju tiskati, nađe u klupama osnovnih škola.

Izdvojeni članak

Dokazi da znanost i religija ipak mogu ići skupa

Cilj je educirati najmlađe o sotonizmu

Organizacija ‘Sotonistički Hram’ s Floride zaista ima u pripremi udžbenik pod nazivom ‘Sotonistička knjiga aktivnosti za djecu’, a svoja nastojanja objašnjavaju time da je ne samo kršćanima, nego i ateistima i evangelistima omogućeno izdavati svoju literaturu u osnovnim školama. Tako, sotonisti smatraju da i oni moraju imati jednaka prava poput ostalih religijskih zajednica te priliku da educiraju najmlađe o svojoj religiji.

– Poanta naše inicijative nije indoktrinacija, nego upravo suprotno. Učenicima treba omogućiti izbor’, izjavio je Lucien Greaves, glasnogovornik Sotonističkog Hrama u New Yorku, prenosi WFTV.

Izdvojeni članak

Djevojčica pitala Einsteina može li se vjerovati i u znanost i u religiju, evo što je genijalac odgovorio

Ostavljat će promidžbene materijale gdje god mogu

Naveo je i da će članovi ‘Sotonističkog Hrama’ ostavljati promidžbene materijale svugdje gdje to mogu raditi kršćani i sljedbenici drugih religija. Smatraju da upravo religije trebaju zagovarati jednakost i toleranciju.

– Naša nastojanja potaknuta su činjenicom da je drugim religijama omogućena distribucija dječjih udžbenika u školama, stoga smatramo da se nama to također treba dopustiti. Osnovna škola Orange Countyja dopustila je evangelistima dijeljenje Biblija. Iako je to u suštini suprotno našim uvjerenjima, jer smatramo da religijskim promidžbenim materijalima nije mjesto u školskim klupama, sada tražimo jednakost i želimo da i nama bude omogućeno isto što i pripadnicima drugih religija, stoji u sotonističkom priopćenju za medije.

Copy link
Powered by Social Snap