Pretraga

Studenti spasili život profesorici: ‘Živa sam zahvaljujući mojim anđelima’

U napuljskoj pokrajini nalazi se grad i općina Torre Annunziata koji se ovih dana provlači po talijanskim medijima. Razlog je veoma pozitivan: Studenti Tehničkog Instituta – Ernesto Cesaro, spasili su život svojoj profesorici.

Foto: www.cesaro-vesevus.gov.it

Nešto je bilo čudno već prvog dana kada se profesorica nije pojavila na predavanju. Kada se isto dogodilo i drugi dan, studentima je bilo jasno da nešto nije u redu. Radilo se o 50-ogodišnjoj profesorici koja ima motoričkih problema.

Studenti su bili veoma zabrinuti. Za talijanske medije rekli su da se radi o profesorici koja nikada ne kasni na nastavu, koja dolazi po svim vremenskim uvjetima i nikada nije bila na bolovanju. Odlučili su se zaputiti 20 kilometara dalje gdje profesorica živi. Kada nitko nije odgovorio na portafon, pozvali su karabinjere. U stanu su zatekli bespomoćnu profesoricu i tako joj spasili život.

Talijanski mediji pišu da je profesorica bila kući kada ju je uhvatila slabost i pala je na pod. Nije se mogla dignuti jer su je i noge i tijelo izdali, a u suzama je pokušavala dozvati pomoć. Nitko je nije čuo i tako je ostala na podu 48 sati. Sve dok je nisu spasili njezini studenti.

– Živa sam zahvaljujući mojim anđelima. S njima imam poseban odnos, kao majka sa svojom djecom, rekla je profesorica koja se odmah vratila u Tehnički Institut Ernesto Cesaro i nastavila sa svojim poslom.