Pretraga

Tri srednjoškolke brutalno pretukle mlađu kolegicu pa se hvale po društvenim mrežama

A- A+

Grupa učenica Mještovite srednje škole u Tuzli širi strah i trepet među mlađim i slabijim kolegicama u školi. U petak poslijepodne su brutalno pretukle učenicu prvog razreda S.G., a nakon toga se hvalile po društvenim mrežama. Roditelji pretučene djevojke su u strahu, no da bi stvar bila gora, otac jedne od nasilnica tvrdi da ‘svojoj kćeri ne može ništa’.

Screenshot Ask.fm

Nasilje među srednjoškolcima sve je veći problem s kojim se susreću obrazovne ustanove u Hrvatskoj, ali i susjednim zemljama. Vijest o brutalnom napadu učenice prvog razreda koji se dogodio u petak poslijepodne u Mještovitoj srednjoj školi u Tuzli proširila se cijelom regijom, no nastavak priče je jednako zabrinjavajući, piše Tuzla.ba.

Izdvojeni članak

Laka na obaraču: MZOS prvo treba pomoći ravnateljima da prepoznaju nasilje među školarcima

Srednjoškolke napadaju mlađe kolegice po školi

Tri učenice starijih razreda spomenute tuzlanske škole u petak su pretukle 16-godišnju S.G., no doznalo se da ona nije jedina žrtva nasilne trojke. Naime, ista postava dan prije je pretukla još jednu djevojku.

Jedna od napadačica, kako novinari doznaju, kćer je od lokalnog policajca koji je izjavio da po pitanju nasilnog ponašanja ‘svojoj kćeri ne može napraviti ništa’. Druga napadačica je otprije poznata po problematičnom ponašanju, dok je treća mirna, ali povodljiva.

Pretučena 16-godišnjakinja je, prema riječima njenih roditelja, zadobila brojne masnice po tijelu, osjeća glavobolju i bolove u vratu, a zbog pretrpljenog stresa i straha ne spava te je vidno uznemirena.- Želim reći da ne bih poželjela nikom da se desi kao što se meni desilo, jer su moje dijete iz škole iznijeli i tukli su je, šišali i radili od nje što su htjeli. To je bilo jedno nasilje koje ja nikome ne bih poželjela, rekla je novinarima RTV Slona majka žrtve.

Izdvojeni članak

Tinejžerica osvaja zlatne medalje u body buildingu, ali je i često žrtva napada zbog svog izgleda

Hvale se po društvenim mrežama svojim ‘pothvatima’

Sa spomenutim incidentom upoznati su u MUP-u TK, a za srijedu je u njihovim službenim prostorijama zakazano saslušanje tri učenice Mješovite srednje škole. Naime, nasilne srednjoškolke će dati izjave u prisustvu roditelja zbog osnovane sumnje da su u petak poslijepodne pretukle 16-godišnju S.G. , ali i zbog sumnje da su i ranije sudjelovale u sličnim incidenatima.

Osim što su pretukle dvije kolegice, putem društvenih mreža se hvale i prave šprdnju od svojih ‘pothvata’. Na Facebooku su objavile status ‘Trebal i tebe sisati, al da me ne tuzis..? <3<3<3’ na što se nadovezuju pošprdni komentari. Najstarija napadačica 18-godišnja S.Š. se javno pohvalila o napadu na ‘Ramizu’ i na svom Ask.fm profilu, ali se od tog petka nije vratila kući, zbog čega su roditelji zabrinuti.

Nedugo zatim na istoj društvenoj mreži je napravljena stranica ‘Kazna za nasilnice’ kojoj se priključio veliki broj korisnika koji osuđuju bahato i nasilničko ponašanje te traže da se djevojke adekvatno kazne.

Tri srednjoškolke brutalno pretukle mlađu kolegicu pa se hvale po društvenim mrežama
Share via
Copy link
Powered by Social Snap