Pretraga

U Njemačkoj prirodnim putem rođena gigantska beba

A- A+

Najveća ikada rođena beba u Njemačkoj, na svijet je došla prije nekoliko dana u Sveučilišnoj bolnici u Leipzigu. Djevojčica je bila duga 57 centimetara i teška čak 6,01 kilograma. Ovako velike bebe najčešće se rađaju carskim rezom, no ‘mala’ Jasleen rođena je prirodnim putem.

Foto: AP

Prije nekoliko dana u Sveučilišnoj bolnici u Leipzigu rođena je najveća beba u povijesti Njemačke. Djevojčica Jasleen, po dolasku na svijet imala je 57 centimetara i 6,01 kilogram. Ono njene veličine, fascinantno je i to da je rođena prirodnim putem iako se veće bebe uglavnom rađaju carskim rezom.

Izdvojeni članak

Djeca rođena ljeti slabija u matematici i nesretnija u školi

Do Jasleen, najveća beba držala rekord dvije godine

Odmah poslije prijema majke u bolnicu, liječnici su utvrdili gestacijski dijabetes, što je najvjerojatniji uzrok ovolike bebine mase.

Majka, kojoj nije bilo lako roditi ovoliku djevojčicu, 31-godišnja Maria, osjeća se dobro, kao i njena kći, piše Daily Mail.

Najteže rođeno dijete u Njemačkoj prije Jasleen, bio je Jihad (5,89), koji je na svijet stigao u Berlinu 2011. godine.

Hrvatski rekorder veći od njemačkog, svjetski rekord drži beba rođena 1879.

Najveća beba rođena u Hrvatskoj, barem otkada se takvi podaci bilježe, je maleni Dario, rođen 2010. godine u Pakracu. Po dolasku na svijet, težio je 6,28 kilograma.

Globalno gledano, Guinnessov rekord kao najveće novorođenče drži kanadski dječak, koji je bio teži od 10 kilograma. Rođen je davne 1879., a preminuo je samo nekoliko sati nakon porođaja.

U Njemačkoj prirodnim putem rođena gigantska beba
Share via
Copy link
Powered by Social Snap