Pretraga

Učenici osnovnih i srednjih škola, pozor: Ako želite postati novinari, ovo je prilika za vas

A- A+

‘Igram, pišem, lajkam’ projekt je sportskog novinarstva Hrvatskog školskog sportskog saveza, a ove se godine vraća i započinje prijavama srednjoškolaca koji žele postati učenici novinari. Projekt je sam po sebi obnovljen i proširen, a prima se oko 20-ak učenika novinara koji će pratiti aktivnosti školskog sporta.

Foto: Unsplash

Projekt ‘Igram, pišem, lajkam’ sportskog novinarstva nastavlja s radom u 2022. godini. Projekt je obnovljen i proširen te će u modificiranom obliku obrazovati i uključitih novih 20-ak učenika novinara u aktivnosti školskog sporta.

– Hrvatski školski sportski savez ove godine na sudjelovanje u projektu poziva sve zainteresirane učenice i učenike srednjih škola. Prijaviti se mogu bilo kojim sportskim novinarskim uratkom, a prijavljeni moraju imati HŠSS iskaznicu. Nakon slanja radova stručni žiri pregledava radove te dodjeljuje bodove na temelju ispunjavanja uvjeta poput; novinarske forme, strukture i kompletnosti rada, pismenosti što uključuje gramatiku i pravopis, općeg dojma i relevantnosti, stoji na stranicama Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Izdvojeni članak

Novinar dijeli stipendiju studentima: ‘Finalisti će sa mnom morati popiti pivo’

Prijave su otvorene te traju do 20. veljače. Izabrat će se po jedan predstavnik iz svake županije kojega se poziva na trodnevni novinarski kamp u Poreč od 3. do 6. ožujka na kojem će naučiti glavne značajke sportskog novinarstva, pisati izvještaje sa školskih natjecanja, provoditi intervjue, stvarati sadržaj za društvene mreže te osnove fotografiranja i jednostavnih videa.

– S njima će raditi sportski novinari, sveučilišni profesori, ali i stručnjaci u području društvenih mreža i sportske fotografije te ih pripremiti za uspješno sudjelovanje na ostalim državnim prvenstvima. Naime, svi će finalisti projekta nakon ove edukacije svoja novostečena znanja moći pokazati u praksi na nekom od nadolazećih državnih prvenstva te pisanjem, fotografiranjem i intervjuiranjem stvarati sadržaj koji će se ocjenjivati i na temelju kojeg će se odabrati pobjednici projekta, objašnjavaju iz Saveza.

Za više detalja te koji su vam sve dokumenti potrebni za prijavu, možete pronaći na poveznici.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap