Pretraga

Uporni Amerikanac maturirao u 106. godini!

A- A+

U 106. godini života Fred Butler je napokon maturirao te prilikom uručenja diplome održao dirljiv govor. Ovaj je amerikanac bio primoran napustiti školu kako bi uzdržavao majku te petero braće i sestara, a sada je dokazao kako nikad nije kasno dobiti priznanje za završetak školovanja.

www.mankatofreepress.com

Dok većina srednjoškolaca maturiraju u dobi oko 18 godina, Amerikanac Fred Butler svoju je svjedodžbu dobio tek sa 106. godina. Unatoč starosti njegovi su unuci odlučili kako je sada idealno vrijeme da njihov djed dobije potvrdu o završenoj srednjoj školi, a svečana dodjela je bila organizirana u knjižnici Beverly High School, prenosi Mankatofreepress.com.

Izdvojeni članak

Škole u kojima 50% učenika nikad ne maturira

Nakon što mu je ravnateljica Maria Decker uručila diplomu, Fred je u invalidskim kolicima održao dirljiv govor zahvale pred uzvanicima, među kojima se našlo i 100 članove njegove obitelji.

– Zahvaljujem svima koji su imali zasluge u tome da maturiram, i to jako cijenim, izavio je 106-godišnjak koji je morao prekinuti školovanje kako bi uzdržavao majku te petero braće i sestara.

Njegova snaha Cathy izjavila je kako se Fred često kajao što je odustao od školovanja te je uvijek govorio svojoj djeci i unucima o značaju obrazovanja. Nakon što mu je supruga Ruth umrla u rujnu, njegova obitelj je poduzela sve da ga iznenade s nečim o čemu je cijeli život maštao.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap