Pretraga

[VIDEO] Ako ne znate što napraviti u ovoj prometnoj situaciji, bolje je da se vratite u autoškolu

A- A+

Osim što moramo znati prometne znakove i prometnu signalizaciju, važno je da se znamo snalaziti i na cestama koje to nemaju. Za takve situacije postoje pravila kojih se vozači moraju pridržavati kako ne bi došlo do neugodnih situacija u prometu ili čak do prometnih nesreća. Iz Autoškole Danko su nam stoga objasnili jedno od najčešćih pitanja na ispitu – zadržavanje smjera na raskrižju.

Foto: srednja.hr

Ispit iz prometnih propisa ne možete proći ako ste pogriješili na samo jednom pitanju o raskrižju. Možete imati sva ostala pitanja točno odgovorena, ali ako ste ‘fulali’ ono o raskrižju, morate polagati ponovo. Ovako strogo ocjenjivanje ne postoji bez razloga, a iz Autoškole Danko objasnili su jedno od najčešćih pitanja iz raskrižja na ispitu.

– To je pravilo zadržavanja smjera. Kao lijevi skretači dužnost nam je propustiti vozila iz suprotnog smjera koji zadržavaju smjer kretanja ili skreću u svoje najbliže desno, objasnila je Laura Horvat iz Autoškole Danko.

Kako to izgleda na primjeru pogledajte u videu ispod.

@srednja_hr Tko ovo ne zna, može odmah natrag u autoškolu! #krizanje #raskrizje #autoskola #auto #ispit #srednjahr #fyp #foryou #foryoupage ♬ Car – Official Sound Studio

Share via
Copy link
Powered by Social Snap