Pretraga

Video: Djevojčice u svojoj garaži napravile robot

A- A+

Svako dijete poželi igrati se s robotom, no dvije djevojčice iz Sjeverne Karoline otišle su korak dalje te isti odlučile napraviti. Camille (13) i mlađa sestra Genevieve (11) Beatty u svojoj garaži marljivo su radile te su napravile robot nalik NASA-inom Mars roveru.

Screenshot YouTube

Camille (13) i mlađa sestra Genevieve (11) Beatty su genijalne sestra koje su u svojoj garaži u Sjevernoj Karolini napravile robota. Naime, maloljetne sestre su ostvarile svoju želju te postale kreatori posve funkcionalnog robota koji nalikuje Mars roveru kojeg je NASA poslala na spomenuti planet u svrhu istraživanja, piše Huffington Post.

Izdvojeni članak

FSB-ovci izradili robot koji će obavljati kirurške operacije mozga

Od rastavljenog daljinskog upravljača do robota

U garaži koja se nalazi u sklopu doma obitelji Beatty svakodnevno su boravile Camille i Genevieve koje su dizajnirale, razvile te izgradile spomenuti model robota, a jedino im je otac Robert pružio malu pomoć. Djelo ruku genijalnih sestara bilo je izloženo početkom kolovoza u Hall of Science u New Yorku kao dio interaktivne izložbe na temu Marsa.

– Počela sam rastavljati stvari poput daljinskih upravljača, automobila na upravljanje ili malih satova, objašnjava Camille za Space.com. Dodala je kako je bila zadivljena kako se dijelovi slažu i funkcioniraju, stoga je izradila petlju. – Postavljala bi pitanja ocu poput, što znači ta crvena žica? Što predstavljaju crne žice? Što će se dogoditi ako se one dotaknu? I što sam više pitanja postavljala to smo se više zajedno udubili u posao, ističe 13-godišnja genijalka.

Izdvojeni članak

Nizozemska umjetnica predstavila haljinu koja je ujedno i – robot

Inspiracija u Spiritu koji je istraživao po Marsu

Djevojčice su gledale dokumentarac o robotu ‘lutalici’ na Marsu – Spiritu, stoga se kod njih javila želja da naprave isti takav stroj. Beattyjev rover je malo manji od Spirita, no to nije prva stvar koju su sestre zajedno s ocem izradile.

– Naši raniji roboti bili su ‘kućna rađa’, rekao je otac Robert dodajući kako nije bila velika šteta kad bi se pokvarili. Međutim, prilikom izrade Spiritovog brata blinaca, Beattyji su uložili dosta truda te se fokusirali na izradu snažnog i otpornog robota koji je jednostavan za uporabu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap