Pretraga

Zabavni sadržaji mogu biti i besplatni – evo što se nudi u Hrvatskoj

A- A+

Ljetovanje je mnogima postalo skup sport pa kako si ga ne mogu priuštiti, pronalaze jeftinija alternativna rješenja za provođenje ugodnih dana ovog sunčanog (ili manje sunčanog) godišnjeg doba. Srećom, turističke zajednice primorskih, ali i kontinentalnih gradova nude različite besplatne prilike za dobru zabavu. U tekstu donosimo neke.

Često se raspravlja o tome kako se u Hrvatskoj, osobito u turističkim mjestima, nastoji prodati i zrak. Međutim, istina je da uz sve skupe aranžmane koji se neosporno nude, postoji i mnoštvo besplatnih prilika za zabavu. Ključno se informirati. Kada odaberete destinaciju za ljetovanje, preporučljivo je prosurfati stranicama lokalnog turističkog ureda te provjeriti druge izvore podataka, kako biste se upoznali s ponudom.

Izdvojeni članak

Do mora iz kontinentalne Hrvatske uz studentski budžet

Besplatni sadržaji u Zagrebu, Splitu, Zadru…

Ako ljeto namjeravate provesti u Zagrebu možete pratiti program na Gornjem gradu, sunčati se na Jarunu ili Bundeku te šetati po Sljemenu. U Splitu pak možete posjetiti Marjan, Dioklecijanovu palaču ili Bačvice.

Zadar nudi Morske orgulje i Pozdrav suncu, koji bude veliku pozornost kod stranih gostiju. Sve to vas neće ništa koštati, piše Večernji.hr.

U slučaju da želite ljetni odmor provoditi izvan okvira ljenčarenja u hladu, možete posjetiti muzeje, crkve, dvorce i slično. Kako smo naveli, ključna stvar je informirati se te provjeriti ponude.

Izdvojeni članak

Gdje i kako možete volontirati te besplatno putovati svijetom

Volontiranje ili turizam u vlastitom gradu

Naravno kada ste kontinentalac koji želi otići na obalu troškovi puta i smještaja su neminovni. Međutim, postoje različite opcije volontiranja na obali.

Ovakva vrsta aktivnog ljetovanja minimalizirat će vam troškove, a nije nevažna niti nova referenca u životopisu.

U slučaju da ostajete u svom gradu, odglumite turista i posjetite atrakcije, koje niste dugo ili nikada. Ili se zaputite u razgledanje znamenitosti u susjednom gradu. Često nam stvar koja je nadohvat ruke, postane užasno strana i daleka. Ne dozvolite sebi da nemate pojma o prirodnoj ili kulturnoj znamenitosti koja je obilježje vašeg grada.

Zabavni sadržaji mogu biti i besplatni – evo što se nudi u Hrvatskoj
Share via
Copy link
Powered by Social Snap