Pretraga

Zanat imaju u malom prstu: Poznata imena najboljih učenika strukovnjaka u Hrvatskoj

A- A+

Prošloga je tjedna održano Državno natjecanje učenika strukovnih škola. Pod novim nazivom WorldSkills Croatia, prvo je to natjecanje koje se istovremeno odvijalo u 43 discipline u dva dana i pod budnim okom posjetitelja Zagrebačkog velesajma. Poznata su i imena učenika koji su na državnom postigli najbolji rezultat.

WorldSkills Croatia 2019.| foto: Marko Matijević/srednja.hr

Od zidara i električara pa sve do pekara i frizera – strukovna su to zanimanja koja su se prošloga tjedna predstavila na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola. WorldSkills Croatia 2019. bilo je najveće natjecanje te vrste u ovome dijelu Europe, što potvrđuju i brojke: u 43 discipline sudjeluje 580 natjecatelja i sudionika smotri, 450 mentora, 600 nastavnika i učenika volontera te 220 članova prosudbenih povjerenstava. Teret na ramenima učenika bio je velik – osim ocjenjivača, impresionirati moraju i poslodavce te tisuće zainteresiranih posjetitelja koji su ih promatrali.

Imena najboljih učenika u sve 43 discipline objavljena su, a poredak i broj bodova (maksimalan je bio 100) možete vidjeti u dokumentu u nastavku. Napomena: ako vam lista nije vidljiva, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Kako je od sada državno natjecanje strukovnih škola usklađeno sa standardima europskih i svjetskih natjecanje te vrste, usklađeni su i kriteriji ocjenjivanja. Za unos ocjena prvi put je korišten informacijski sustav koji se koristi u međunarodnim natjecanjima WorldSkills International Competition information system (CIS 4.0.5.)

– Prosudbena povjerenstva razradila su tablice ocjenjivanja s velikim brojem aspekata (najmanje jedinice koja se može ocijeniti/procijeniti) koja su uključivala dva načina ocjenjivanja: ocjenjivanje mjerenjem i ocjenjivanje prosudbom. Mjerenje prosudbom je novost koja se od prije nekoliko godina koristi na natjecanjima čiji smo model prilagodili našim mogućnostima, a zamijenilo je subjektivno ocjenjivanje, stoji u priopćenju Agencije za strukovno obrazovanje.

Srednja.hr posjetila je oba dana natjecanja – fotogaleriju s prvog možete vidjeti ovdje, a s drugog dana natjecanja na ovoj poveznici.

Više o ovogodišnjem Državnom natjecanju učenika strukovnih škola:

World Skills Croatia 2019 je odlična platforma za kreativnost srednjoškolaca

[FOTO] Tisuće ljudi na zatvaranju državnog natjecanja strukovnih škola

Ovi srednjoškolci će vam jednog dana slagati cvijeće za najvažnije događaje u vašim životima

[FOTO] Krenuo najveći test za učenike strukovnih škola u Hrvatskoj

Dnevna doza slatkog: Učenici pekari otkrili nam tajni recept za najbolje paprenjake

Dnevna doza slatkog: Učenici pekari otkrili nam tajni recept za najbolje paprenjake

Share via
Copy link
Powered by Social Snap