Pretraga

Od čišćenja lica do depilacije: Doznajte što će sve na državnom natjecanju raditi kozmetičari

A- A+

Krajem ožujka na Zagrebačkom velesajmu dva će se dana održavati državno natjecanje za učenike strukovnih škola, WorldSkills Croatia 2019. Sudjelovat će na njemu najbolji đaci strukovnjaci koji će se natjecati u 44 discipline, a jedna od njih je i kozmetička njega.

Screenshot: YouTube

Kao i za sve ostale discipline, model zadatka za disciplinu kozmetička njega otkriva kako će otprilike ovo državno natjecanje izgledati, kao i koja se sve znanja i vještine očekuju od učenika.

Natjecanje u disciplini kozmetička njega traje 12 sati

Izdvojeni članak

Kroz 10 sati učenici moraju izraditi četiri frizure: Donosimo detalje državnog natjecanja u frizerstvu

Model zadatka u spomenutoj disciplini kozmetička njega osmisliti je kompletan ‘Beauty koncept njege lica i tijela za buduću mladenku’. Konkretno ovaj zadatak izvodi se kroz šest različitih modula.

Prvi dan natjecanja traje sedam sati, a u tom razdoblju natjecatelj bi trebao izvršiti osobnu pripremu, te pripremu radnog mjesta i klijenta. Sljedeći zadatak jest napraviti njegu lica, što primjerice, uključuje površinsko čišćenje kože, analizu tipa kože, simulacija visokom frekvencijom, bojanje trepavica i oblikovanje obrva te masažu lica. Posljednji modul u zadatku kojeg natjecatelji obavljaju prvoga dana jest estetsko uređivanje lica i nogu, što uključuje depilaciju nogu i šminku za vjenčanje.

Drugi dan natjecanja traje pet sati. Toga dana na mladenki je potrebno obaviti njegu ruku, klasičnu masažu tijela te na kraju prezentirati čitav rad.

Jednostavnom matematikom dolazimo do toga da će natjecateljski zadatak učenici morati odraditi kroz 12 sati, a prilikom završne prezentacije natjecatelji moraju pokazati svoje komunikacijske sposobnosti.

Pet kriterija za ocjenjivanje

Izdvojeni članak

Uskoro kreće najveće natjecanje za strukovnjake u ovom dijelu Europe: Evo kako će izgledati

Većinu alata natjecatelji moraju donijeti sa sobom. Zabranjeno je tijekom natjecanja koristiti frezu za obradu noktiju, kozmetiku i aparate koji nisu propisani od strane organizatora, skice za izradu šminke, pisane podsjetnike i mobitel. Važno je naglasiti i da radna odjeća natjecatelja ne smije imati reklamne oznake, oznake škole ni istaknuto ime i prezime natjecatelja.

Ukupno je pet kriterija po kojima se učenicima dodjeljuju bodovi: (a) priprema natjecatelja, radnog mjesta i klijenta, (b) dijagnostika kože i karton klijenta, (c) tehnika rada, (d) preciznost u radu i upravljanje vremenom i (e) komunikacija s klijentom i profesionalno ponašanje. U slučaju spomenutog zadatka, najveći broj bodova dobiva se u modulu njege lica.

Slični praktični i zanimljivi zadaci očekuju i natjecatelje drugih disciplina, a svi oni svoje će vještine pred stručnim povjerenstvom, ali i poslodavcima, pokazati od 26. do 28. ožujka 2019. godine. Državno natjecanje za učenike strukovnih škola, vidljivo je to i iz ovog primjera, dobiva potpuno drugačiji i suvremeniji koncept pa ne iznenađuje kako organizatori na njemu očekuju čak 15.000 zainteresiranih poslodavaca.

Detalje o tome kako će izgledati natjecanje u disciplini kozmetička njega možete provjeriti u dokumentu koji slijedi.

Download [460.53 KB]

Od čišćenja lica do depilacije: Doznajte što će sve na državnom natjecanju raditi kozmetičari
Share via
Copy link
Powered by Social Snap