Pretraga

Radite li na uključivanju mladih u procese odlučivanja? Ovaj događaj ne smijete propustiti

A- A+

U posljednjih godinu dana izmijenjen je i dopunjen Zakon o savjetima mladih i proveden projekt ‘Savjeti mladih – kako dalje?’. Završno događanje projekta održat će se 13. listopada i jedinstvena je prilika za upoznavanje rezultata istraživanja o savjetima mladih, a predstavit će se i priručnik za kvalitetniji rad savjeta mladih u kojem su primijenjena i norveška iskustva.

Foto: Info Zona

– U sklopu projekta, zajedno s partnerima, proveli smo istraživanje o iskustvima, stanju i potrebama savjeta mladih u Hrvatskoj, prvom ikad takve vrste. Primjenjujući rezultate istraživanja, aktivno smo se uključili u proces izmjena i dopuna Zakona o savjetima mladih. Također, u suradnji s predstavnicima gradova i savjeta mladih producirali smo priručnik koji na više od 60 stranica donosi korisne informacije, upute i materijale za kvalitetan rad savjeta mladih. U kreiranju priručnika primijenili smo i norveška iskustava, a aktivni članovi savjeta mladih s projektnim timom posjetili su projektne partnere u Norveškoj. Događanje koje organiziramo idealna je prilika da se zainteresirani upoznaju s priručnikom i kreiranim alatima, ali i rezultatima istraživanja i norveškim iskustavima uključivanja mladih, poziva Antonia Kuzmanić iz Info zone.

Završno događanje okupit će predstavnike i predstavnice savjeta mladih, općina, gradova, županija te udruga mladih i za mlade. Održat će se u petak, 13. listopada, od 10 do 12 sati u Zagrebu, u hotelu Diplomat, ali i online putem platforme Zoom. Online prijavnica dostupna je na kakodalje.hr.

Projekt ‘Savjeti mladih – kako dalje?’ u partnerstvu provode norveška Općina Lindesnes, UdrugaDelta”, Udruga gradova u Republici Hrvatskoj te Info zona kao nositelj projekta. Projekt je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Copy link
Powered by Social Snap