Pretraga

REVOLUCIJA DIGITALNE PISMENOSTI – novi projekt s micro:bitovima u razrednoj nastavi, prijave za osnovne škole su otvorene

A- A+

REVOLUCIJA DIGITALNE PISMENOSTI je novi projekt s micro:bitovima usmjeren razrednoj nastavi u hrvatskim osnovnim školama.

Kroz projekt se planira opremiti 300 osnovnih škola donacijama micro:bitova, mikroračunala koja su edukativni alat, za korištenje u nižim razredima OŠ (1. – 4. razred) u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima. Dodatno, biti će organizirana i edukacija za sve uključene učitelje te će se razviti i besplatno omogućiti edukativni materijali za izvođenje lekcija iz raznih predmeta unutarrazredne nastave pomoću micro:bita.

Ovim putem IRIM, jedan od organizatora projekta, poziva sve čitatelje da proslijede ovu informaciju lokalnim osnovnoškolskim učiteljima ili lokalnim školama.

Prijavnica za škole s detaljnijim informacijama se nalazi ovdje: https://forms.gle/qzxVnEZumVXnu2Aw8

”Revolucija digitalne pismenosti” je projekt Rotary kluba Zagreb Centar u partnerstvu s Institutom za razvoj i inovativnost mladih – IRIM, uz podršku The Rotary Foundation, Rotary Distrikta 1913, 35 Rotary klubova i distrikata iz zemlje i inozemstva (SAD, Japan, Tajvana i Nizozemska), Ministarstva znanosti i obrazovanja i brojnih pokrotivelja iz svijeta gospodarstva.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap