Pretraga

Pitali smo Ministarstvo kada će isplatiti državnu stipendiju, evo što su nam odgovorili

A- A+

Rezultate natječaja za državne socio-ekonomske stipendije Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je 3. prosinca. Malo manje od 10.000 studenata diljem Hrvatske od tada se pita samo jedno – kada će im na račun sjesti prve rate stipendije? To pitanje postavili smo Ministarstvu, a u svome upitu zatražili smo i odgovor na ono kada će biti poznata rješenja prigovora.

Foto: Marko Matijević|srednja.hr

– Isplate studentima koji su zadovoljili sve kriterije sukladno Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju će biti zaključno do kraja ovoga tjedna. Isplatit će se tri rate koje će uključivati isplate za mjesece listopad, studeni i prosinac, tako su iz Ministarstva odgovorili na naše pitanje kada će točno studenti vidjeti svoj novac.

Izdvojeni članak
stipendije

Ovo je urnebesno: Studenti koji čekaju državnu stipendiju sada dobili i svoju himnu

Prošloga tjedna, točnije 11. prosinca, završen je rok za podnošenje prigovora na rezultate natječaja za državnu stipendiju. Brojne studente koji su nam se javili zanimalo je i kada će se biti poznata rješenja prigovora.

– Što se tiče roka za prigovore rezultata natječaja, prigovori su trenutno u fazi obrade. Liste kandidata kojima je prigovor uvažen će biti dostupne u roku od 30 dana od dana isteka roka za podnošenje prigovora. Studenti će putem e-maila dobiti odgovor na to je li njihov prigovor prihvaćen ili ne, kažu iz Ministarstva.

Podsjetimo, državna socio-ekonomska stipendija iznosi 1.200 kuna mjesečno i isplaćuje se za devet mjeseci akademske godine. Dakle, u ovotjednom krugu isplate studenti će na račun dobiti 3.600 kuna, a preostali iznos isplatit će im se u šest mjesečnih rata do lipnja.

Prema rezultatima natječaja od 3. prosinca, u sve četiri kategorije podijeljeno je 9.966 stipendija, od 10.000 koliko ih se odlukom Ministarstva dodjeljuje.