Pretraga

Dino Jelusić u Sočiju pobijedio na najvećem pjevačkom natjecanju na svijetu!

A- A+

Dino Jelusić je 2003. godine osvojio dječji Eurosong, a sada se na međunarodoj pozornici dokazao i u ‘seniorskoj’ konkurenciji. Na najvećem pjevačkom natjecanju na svijetu, New Wave festivalu u ruskom Sočiju, 24-godišnji Zagrepčanin je osvojio prvo mjesto.

Screenshot: YouTube

Da su ruski suci očarani mladim hrvatskim izvođačima svjedoči i podatak da je prošle godine isto natjecanje osvojio Damir Kedžo.

Izdvojeni članak

Dino Jelušić: Od slatkog klinca do metalca

Dino je nakon pobjede bio u deliriju.

– Završio je New Wave festival u Sočiju, najveći natjecateljski pjevački festival na svijetu. Nakon prve večeri bio sam 4., s time da su bila 2 druga mjesta, a ja sam 4. mjesto dijelio sa još dvojicom. Jučer sam završio treći. Ukrajinka je 2 dana zaredom imala maksimalan broj bodova, nedostižno, bila je favorit. I danas sam osvojio maksimalan broj bodova, i postao pobjednik festivala u Rusiji, s jednim bodom razlike ispred Ukrajinke. Dijelim prvo mjesto s fenomenalnim soul/jazz pjevačem iz Italije, s time da sam ja 2 puta dobio maksimalno bodova, za razliku od njega. Ovo je bilo brutalnih 3 tjedna, brutalno iskustvo, napisao je Jelusić na Facebooku.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Mia Negovetić (13) izvedbom raznježila Ameriku: Sad joj je samo nebo granica

Koliko je ovo natjecanje značajno pokazuje i činjenica da je finalnu večer svojim nastupom otvorio legendardni Sting.

Poslušajte autorsku pjesmu Dine Jelusića naziva ‘Father’, koju je također izveo u Sočiju i zaradio gromoglasne ovacije. Očito je kome ju je posvetio, a to je i sam potanko opisao na Facebooku.

– Što reći. Kad radim pjesme nikad ne kalkuliram. Tako je nastala i ova 2012. godine i otad nisam ni tona ni riječi promijenio. Za mog dragog oca koji je svoj život posvetio da bih ja svirao Rnr. I sad su se stvari počele događati. Bacite uho, cher, štagod vam padne na pamet, stoji u postu 24-godišnjeg pjevača iz Zagreba.

Dino Jelusić u Sočiju pobijedio na najvećem pjevačkom natjecanju na svijetu!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap