Pretraga

Evo čime se glumci drogiraju na filmovima

A- A+

Filmovi i serije obiluju ovisnicima ili likovima koji samo ponekad uživaju u raznim drogama. Sigurno ste se, gledajući neki takav sadržaj na svojim ekranima, zapitali što to zapravo glumci puše umjesto marihuane ili ušmrkavaju umjesto kokaina.

Gledajući neku filmsku scenu u kojoj lik konzumira drogu, sigurno vam je kroz glavu prošlo što to zapravo unosi u organizam. Davno ste prerasli onu dob kad ste doista vjerovali da puše travu, ubrizgavaju heroin ili ušmrkavaj kokain. Naravno da je svima jasno kako se koriste druge supstance, ali sada napokon doznajte koje.

Izdvojeni članak

Glumci koji uspješno prkose godinama: U 40-ima bolji nego prije

Umjesto koke – kukuruzni škorb i baby puder

Među filmašima postoji mnoštvo recepata koji se upotrebljavaju prilikom fingiranja raznih vrsta droge, a mnogi od njih se prenose s koljena na koljeno. No o samom receptu, to jest zamjenskoj supstanci ovisi i način na koji se prikazuje konzumacija na filmskom ekranu, prenosi B92.

Primjerice, ako kokain samo stoji na stolu ili ga netko siječe na linije, mogu se koristiti kombinacije prašaka. – Uglavnom je u pitanju kukuruzni škrob, ali morate u njega umiješate i malo baby pudera zato što je škrob previše ljepljiv i težak, objašnjava Albinski, koja je zadužena za većinu stvari koju dotiču glumci u seriji ‘Homeland’.

Izdvojeni članak

Video: Kako Travolta glumi srpskog ratnog zločinca

Međutim, kad glumac mora ušmrkati kokain, tada se koristi drugačija supstanca. Michael Bates koji je radio na filmu ‘Užasni šefovi’ objanio je kako on uvijek koristi laktozu u prahu. – Možete ju ušmrkati i ništa ti se neće dogoditi. To je isto kao i bilo koji drugi mliječni proizvod, izjavio je Bates dodajući da Colin Farrell nije imao nikakvih problema sa zamjenskim kokainom te ga je uzimao i van snimanja kako bi ostao u liku.

S obzirom da se učestalo uzimanje bilo kakvog praška kažnjava zatvorom, tada glumci koriste slamku u kojoj je vazelin. Na taj način kad ušmrčete puder, većina se zalijepi za slamku pa ne završi u nosu.

Izdvojeni članak

Bitka protiv droge nije urodila plodom: Ilegalne droge sve jeftinije i kvalitetnije

Kako se ubrzgava i pripravlja heroin

Filmski heroin po recepturi je sličan kokainu. – Vrlo često odemo na internet kako bismo pitali stručnjake za drogu kako bi heroin trebalo izgledati. U većini slučajeva heroin i kokain izgledaju kao ista stvar, kaže Kim Slosek, koji je radio na filmu ‘The inevitable defeat of Mister & Pete’.

Najčešće koristi mješavinu mijeka u prahu i vitaminskog praška, a kada se heroin konzumira kroz nos, tada upotrebljava šećer i sodu bikarbonu. Međutim, kad glumci ubrizgavaju isti u vene, tada se koriste posebne igle čiji se tupi vrh uvlači čim dođe u kontakt s kožom. Zbog toga se kod gledatelja stvara iluzija da igla doista ulazi u kožu.

Izdvojeni članak

Marihuana svijetli na zagrebačkim semaforima

Lažni kanabis i čarobne gljive

Ono što najčešće glumci puše umjesto marihuane jest origano kupljen u običnoj prodavnici. – Radio sam na projektima gdje su glumci željeli konzumirati pravu stvar i stalno sam im morao oduzimam vreće s pravim kanabisom. Origano miriše skoro kao prava trava, morate pažljivo provjeriti da biste bili sigurni kako glumac nije zamijenio vrećice, objašnjava Solsek.

Također postoje kompanije koje prodaju kanabis bez aktivnog sastojka THC-a. On izgleda i gori kao marihuana, samo što niko neće osjetiti nikakve posljedice. Slosek je radio s lažnim kanabisom s Drew Barrymore na filmu ‘Going the distance’, u kome je snimana scena u kada ona puši travu iz bonga.

U takvim scenama ne možete koristiti duhan jer je dim manje gustoće. U potrazi za autentičnošću, Slosek je napravio mnoštvo drugih lažnih droga. Pilule ectasyja su zapravo šećerne pločice na koje se stavlja određeni logo. Kamenčići cracka prave se kapanjem ljepila na gomilu sode bikarbone. A za ‘čarobne gljive’ Slosek je koristio osušene i zamrznute gljive kupljene u Kineskoj četvrti.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap