Pretraga

Grafički novitet na Facebooku koji je malo tko primijetio

A- A+

Svim korisnicima Facebooka, poznata je mala ikonica globusa, na kojoj se očitavaju zaprimljene notifikacije. No, malo tko je primijetio sitni grafički detalj koji su na najpopularnijoj društvenoj mreži izmijenili na toj ikonici. Naime, do par dana u natrag, na globusu su bili istaknuti kontinenti Sjeverna i Južna Amerika. No očigledno su na Facebooku odlučili popustiti sa svojim amerikofilijom te su po novom korisnicima u Aziji, Africi i Europi istaknuti u ikonici upravo ti kontinenti.

Korisnici Facebooka vrlo dobro poznaju malu ikonicu globusa na kojoj se očitavaju zaprimljene notifikacije. No, mnogima je promakao grafički novitet na njoj. Naime, do par dana u natrag unutar globusa su bili istaknuti kontinenti Sjeverna i Južna Amerika.

Izdvojeni članak

Facebook se opet mijenja: Nastaju komplikacije za mobilne korisnike

Međutim s američkim centrizmom su očito u Facebooku odlučili popustiti. Tako su sada korisnicima u Aziji, Africi i Europi, unutar globusa istaknuti upravo ti kontinenti.

Zasigurno je ovakvoj novini kumovala i okolnost da broj korisnika na trima kontinentima starog svijeta premašuje broj korisnika na dvama američkim.

Ipak, još uvijek je SAD prva zemlja po broju Facebook korisnika, a slijedi ju Indija. No samo 18,3 posto svakodnevnih korisnika čine stanovnici Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, dok broj enormno raste u Aziji, unatoč tome što je ova društvena mreža blokirana u Kini.

Grafički novitet na Facebooku koji je malo tko primijetio
Share via
Copy link
Powered by Social Snap