Pretraga

[Infografika] Usporedba zemaljskih vozila sa svemirskim brodovima iz filmova i serija

A- A+

Dok su u realnosti smišljena i proizvedena vozila ograničena zakonima fizike, svemirski brodovi iz filmova, serija i igrica nemaju tih problema pa nam s njima do mora ili Marsa ne treba previše vremena. Najbrže što je izmislila ljudska civilizacija je popularno nazvana Božja čestica, a uvjerljivo najbrži svemirski brod znanstvene fantastike je Heart of gold iz filma Vodič kroz galaksiju za autostopere.

foto: www.nerdist.com

U vrijeme kada svemirska putovanja ostaju turistička atrakcija, a NASA priprema i prvu ljudsku koloniju na MARS-u, zanimljivo je proučiti usporedbu svemirskih brodova  koju su napravili na www.fatwallet.com.

Izdvojeni članak

[Video] Osvojite put u Švicarsku: CERN vas poziva u otkrivanje svemirskih tajni

Iako se znanstvenici svojski trude izumiti uređaje prikazane u filmovima i serijama, još uvijek smo kao civilizacija predaleko od brodova iz znanstvene fantastike, a najveći problem nam predstavljaju zakoni fizike koje su nam ‘nametnuli’ Newton i njegova ekipa.

Kako bi nam barem donekle dočarali koliko zemaljski uređaji zaostaju za Voyagerom, ratnim brodovima iz Star Warsa i drugim izmišljenim međuzvjezdanim prijevoznim sredstvima, izrađena je zanimljiva infografika koja je na ljestvicu stavila sve što smo ikada proizveli ili smo pak zamislili u svojim glavama.

The Fastest Ship in the Universe : How Sci-Fi Ships Stack Up
The Fastest Ship in the Universe : How Sci-Fi Ships Stack Up Created by: FatWallet.com

Share via
Copy link
Powered by Social Snap