Pretraga

Korisnici Netflixa na aparatima: Kompanija želi zabraniti dijeljenje lozinke u jednom slučaju

A- A+

Netflix, popularna platforma za gledanje filmova i serija broji preko 200 milijuna korisnika. Nije tajna da neki od njih dijele lozinku s prijateljima iz drugih kućanstava, a Netflix tome sada želi stati na kraj.

Foto: Unsplash

– Ako ne živite s korisnikom ovog Netflix računa, trebate vlastiti račun da biste nastavili gledati sadržaj. Je li ovo vaš račun? Poslat ćemo vam kod za verifikaciju, dio je poruke koju je Netflix u testu koji provodi uputio dijelu korisnika.

Popularna platforma za streaming serija i filmova ovime želi ograničiti dijeljenje lozinke s osobama koje ne stanuju u istom kućanstvu, kako navode, iz poslovnih i sigurnosnih razloga.

– Ovaj test dizajniran je da bi osigurao da su ljudi koji koriste račune na Netflix-u autorizirani za to, rekao je glasnogovornik Netflix-a za The Verge.

Nakon pojave poviše spomenute poruke, korisnicima je dana mogućnost da pristupe računu pomoću koda koji im je poslan putem sms-a ili e-maila. Gledatelju koji pokušava pristupiti računu zadan je vremenski okvir za unošenje dobivenog koda. Ako ga ne uznese u zadanom vremenu, računu nije moguće pristupiti. Naravno, i dalje je otvorena mogućnost da vam osoba s kojom dijelite račun javi verifikacijski kod koji je dobila porukom ili e-mailom.

U suprotnom slučaju korisnici mogu 30 dana besplatno koristiti probnu verziju Netflixa te se nakon toga odlučiti na pokretanje vlastitog računa.

No, što uopće ulazi u Netflixovu definiciju kućanstva? Što je, primjerice, sa studentima koji odlaze studirati u drugi grad i dijele račun s roditeljima? Ovo su samo neka od pitanja koje ovih dana postavljaju korisnici, a na koje Netflix još uvijek nema odgovor.

Korisnici Netflixa na aparatima: Kompanija želi zabraniti dijeljenje lozinke u jednom slučaju
Share via
Copy link
Powered by Social Snap