Pretraga

Mladi filmaši iz Karlovca i Varaždina doživjeli veliki uspjeh svoga kratkog animiranog uratka

A- A+

Najavni film animiranog tipa, za prošlogodišnju srednjoškolsku Filmsku reviju mladeži i Four River Festival iz Karlovca, ove je godine prikazan i na glavnom filmskom događaju u Lijepoj našoj, odnosno Danima hrvatskog filma. Foršpan ima kao temu kuglanje, a izradili su ga prema ideji i scenariju Kino kluba Karlovac, članovi Filmsko-kreativnog studija Vanima iz Varaždina.

Kratki najavni animirani film, kojeg su prema ideji i scenariju Kino kluba Karlovac, izradili članovi Filmsko-kreativnog studija Vanima iz Varaždina, prikazan je u sklopu ovogodišnjih 23. Dana hrvatskog filma. Naime foršpan za prošlogodišnju 18. Filmsku reviju mladeži (dalje u tekstu Revija) i 6. Four River Festival (dalje u tekstu Festival), prikazivao se u sklopu navedenih filmskih manifestacija, ali je za oko zapeo i renomiranim djelatnicima sedme umjetnosti u Hrvatskoj.

Izdvojeni članak

Mladi Karlovčanin umjesto životopisa snimio simpatičan i duhovit video

Suradnja s mladim autorima pokazala se dobitnom kombinacijom

Tek od prošle godine foršpane karlovačkog Festivala i Revije izrađuju mladi autori. Time se željelo postići upoznavanje filmskih početnika sa svim segmentima festivalske organizacije.

I odmah se pokazalo da je odluka bila ispravna, budući da je u četvrtak u animiranom bloku 23. Dana hrvatskog filma, uvršten i spomenuti kratki uradak.

Međutim sam karlovački Festival i Revija, pokazali su se kao značajne omladinske filmske manifestacije. Tako je u prošlogodišnjem četverodnevnom programu sudjelovalo 78 filmova, srednjoškolaca iz 30 zemalja s pet kontinenata.

No da se dobar glas daleko čuje svjedoče i ovogodišnje znamenke. Naime broj prijavljenih filmova, zaključen je s ovim tjednom, a nadmašio je 300 od prošle godine. Tako sada težak zadak očekuje žiri, koji će odlučivati koji će se prikazati u glavnom programu Festivala i Revije.

Izdvojeni članak

Four River Film Festival je završio, a Grand Prix odlazi u Belgiju

‘Molba za posao’ mladog Karlovčanina pregledana gotovo 135 tisuća puta

Kada je riječ o ‘izdancima’ Four River Festivala i Filmske revije mladeži, lijepim vijestima nema kraja. ‘Molba za posao’ redatelja Emila Zinaje, nastala prema ideji mladog Karlovčanina Alekse Tatalovića, također je prikazana na ovogodišnjim Danima hrvatskog filma.

Uz to je spomenuti uradak na YouTubeu pregledan već gotovo 135 tisuća puta. Kako Tatalović nije dulje vremena uspijevao pronaći posao, odlučio je molbu snimiti u vidu kratkog filmskog klipa.

Uz gomilu pregleda i pozitivnih komentara, naposljetku je pronašao i posao!

Dodajmo na kraju da ovogodišnji foršpan za karlovački Festival i Reviju, koji se održavaju od 17. do 21 lipnja, izrađuju mladi filmaši iz Studija kreativnih ideja Gunja, a lajtmotiv je svjetlo.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap