Pretraga

Netflix radi dokumentarac o bračnom paru koji je ukrao i ‘oprao’ 4,5 milijardi dolara u bitcoinu

A- A+

Ilya Lichtenstein i Heather Morgan uhićeni su početkom veljače zbog hakiranja bitcoin virtualne mjenjačnice i pranja novca kojeg su tako stekli. Riječ je o vrtoglavoj svoti od oko 4,5 milijardi dolara, što je zaintrigiralo Netflix, koji je već naručio dokumentarnu seriju o ovom mladom bračnom paru.

Ilya Lichtenstein i Heather Morgan. Foto: Instagram

Na popularnoj streaming platformi već se može pronaći velik broj zanimljivih kriminalnih dokuserija, a uskoro će obožavatelji tog žanra utažiti žeđ za još jednom. Netflix je, naime, naručio izradu dokumentarne serije o mladom bračnom paru koji je ukrao i ‘oprao’ oko 4,5 milijardi dolara u bitcoinu.

Ilya Lichtenstein Heather Morgan nisu skrivali svoj bogati lifestyle. Živjeli su u New Yorku u luksuznom apartmanu na Wall Streetu sa svojom mačkom. Morgan se neuspješno okušala u repanju te izradi dizajnerske linije odjeće, a do uhićenja je bila izrazito aktivna i na društvenim mrežama.

Dokuseriju o, kako smatraju iz Netflixa, najvećem kaznenom slučaju financijskog kriminala u povijesti, režirati će Chris Smith, izvršni producent popularnog Tiger Kinga i redatelj filma FYRE: The Greatest Party That Never Happened, prenosi The Verge.

Izdvojeni članak

Haker iz Zaprešića mogao bi biti oslobođen? Nezakonito zaradio milijun i pol, ali HNB kaže da bitcoin nije novac

Detalji o glumačkom sastavu ili pak datumu izlaska trenutno nisi poznati, no Netflix otkriva da će izvršni producent biti Nick Bilton, koji stoji iza dokumentarca o Elizabeth Holmes, najmlađoj milijaderki na svijetu koja je prevarila svoje investitore.

U svakom slučaju, Smith i Bilton očigledno imaju relevantnog iskustva, pa nema dvojbe da će dokuserija o bračnom paru koji je ukrao oko 120.000 bitcoina biti kvalitetno i uspješno napravljena.

Netflix radi dokumentarac o bračnom paru koji je ukrao i ‘oprao’ 4,5 milijardi dolara u bitcoinu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap