Pretraga

Ova aplikacija otkriva vara li vas partner

A- A+

Engleska tvrtka mSpy tvorac je aplikacije mCouple, koja korisnicima omogućava potpuni pristup partnerovom mobitelu. Ona je zapravo nasljednik aplikacija koje su omogućavale roditeljima nadzor svoje djece odnosno poslodavcima motrenje zaposlenike. No svako prikriveno korištenje mCouple-a kazneno je djelo.

Dok su tijekom 20. stoljeća sumnjičavi partneri angažirali privatne istražitelje da utvrde eventualnu nevjeru svoga partnera, danas se to može i putem pametnog telefona. Naime, londonska tvrtka mSpy je razvila aplikaciju mCouple koja korisnicima pruža mogućnost potpunog pristupa partnerovom mobitelu. Dakle možete mu/joj čitati SMS i Facebook poruke, gledati fotografije i video isječke, provjeriti GPS lokaciju pa čak i snimljene telefonske razgovore.

Izdvojeni članak

Najčešći načini na koje se osvećuju prevareni partneri

Skriveni nadzor partnera kazneno djelo

Inače mCouple je nasljednik aplikacije koja je pružala mogućnost roditeljima da kontroliraju mobitel svoje djece, odnosno poslodavcima nadzor zaposlenika, piše The Guardian.

Bilo kako bilo možda će sumnjičavci riješiti svoje probleme ovime, iako je teško povjerovati da će partner koji se upušta u preljub koristiti mobitel za dogovore, znajući da ga partner kontrolira.

U slučaju da netko prikriveno koristi aplikaciju, odvjetnici navode da time narušava privatnost i čini kazneno djelo.

Izdvojeni članak

Boja glasa odaje osobu sklonu preljubu

Određen stupanj privatnosti zdrav u ljubavnim odnosima

Stručnjaci koji se bave ljubavnim vezama, nisu blagonakloni prema mCouple-u.

– Iako mogu shvatiti zašto se koristi ova aplikacija, ona neće riješiti problem. Možda zvuči staromodno, ali ako već smatrate da vas partner vara, najbolje da o tome porazgovarate, rekla je za navedeni izvor psihologinja Susan Quiliam.

Mada postoje parovi koji dijele apsolutno sve pa i Facebook profil, no spomenuta stručnjakinja za međuljudske odnose smatra da je određeni stupanj privatnosti zdrav za bliske odnose te da svaki od partnera u vezi treba zadržati i svoju osobnost.

– Ako bez partnerova znanja instalirate aplikaciju mCouple, vi ste prema njemu jednako nepošteni, kao što je on eventualno bio prema vama, zaključuje Susan Quiliam.