Pretraga

Pojavila se aplikacija koja liječi homoseksualnost

A- A+

Kršćanska grupa Setting Captives Free tvrdi kako može pomoći svima da se riješe svojih poroka, počevši od alkohola, cigareta pa sve do homoseksualnosti. Osmislili su tečaj ‘Door of Hope’ u trajanju od 60 dana te vjerska grupa tvrdi da se u tom periodu u vezi s Bogom oslobađate homoseksualnih misli. Vrlo brzo se pojavila i istoimena aplikacija za iPhone i Androide u čijem opisu piše: ‘Iako su vam tako rekli, vi nemate takozvani homoseksualni gen u sebi, niti ste tako rođeni’.

www.settingcaptivesfree.com

U današnje vrijeme izrađuju se svakojake aplikacije za pametne telefone, a mnoge od njih su potpuno besmislene i bizarne. Jedna od aplikacija koje ulaze u tu kategoriju je i ‘Door of Hope‘ (‘Vrata nade’) koja je nastala po uzoru na 60-dnevni tečaj kršćanske grupe Setting Captives Free (Oslobađanje zatočenika).

Izdvojeni članak

Studenti osmilili aplikaciju koja će preko čitača evidentirati prisutnost na nastavi

Tvrde da liječe sve ovisnosti pa i homoseksualnost

Budući da spomenuta vjerska grupa tvrdi kako se u 60 dana interaktivnog tečaja u vezi s Bogom gej populacija može riješiti svojih homoseksualnih misli, aplikacija radi na istom principu. Uz liječenje homoseksualnosti, Setting Capatives Free navodno uspjeva ljudima pomoći u borbi protiv drugih poroka, poput alkohola ili cigareta.

U opisu aplikacije je navedeno: ‘Iako su vam tako rekli, vi nemate takozvani homoseksualni gen u sebi, niti ste tako rođeni’.

Vjerska grupa potiče na samokažnjavanje

– Mislim da su promijenili strukturu predavanja kad sam bio kod njih, ali prije par godina su govorili da homoseksualnost uzrokuju demoni i da među homoseksualcima postoji kult koji štuje muški spolni organ. Daju vam mentora kojem se morate javiti svaki put kad masturbirate i koji vas potiče na samokažnjavanje. Na kraju sam skoro počinio samoubojstvo, ispričao je za magazin Queerty jedan od čitatelja.

Nakon buke koja je nastala oko sporne aplikacije, Apple je povukao ‘Door of Hope’ iz iTunesa, a iz Googlea su javili kako istražuju sve zaprimljene prigovore, prenosi Gawker.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap