Pretraga

Preizazovnim suknjama ruske policajke napravile pomutnju u sustavu

A- A+

Ministarstvo unutarnjih poslova Rusije odlučilo je stati na kraj modifikacijama na uniformama, jer su službene suknje na policajkama postajale sve kraće i kraće. Uz to je drugi čovjek ruskog MUP-a Sergej Gerasimov objavio zabranu rezanja rukava na muškim košuljama te kombiniranje policijske odore i civilne odjeće.

Suknje koje su kao službena odora dozvoljene policajkama u Rusiji očito su postale prekratke i prevruće pa se njima odlučilo pozabaviti i MUP, površinom najveće zemlje svijeta. Naime zamjenik ruskog ministra unutarnjih poslova Sergej Gerasimov izdao je zabranu bilo kakvih modifikacija na uniformama što se odnosi na skraćivanje ženskih suknji, kraćenje rukava na košuljama te kombiniranje službene odore s civilnom odjećom, piše the Moscow Times.

Izdvojeni članak

Što odijevanje za posao govori o vama

– Kada sretnete ljude, prvo što vidite je njihova odjeća, a za policijskog djelatnika koji ispunjava svoje dužnosti presudno je da izgleda uredno i pristojno, objasnio je svoju odluku Gerasimov.

Dodao je da su tako uočili slučajeve neprospisnog nošenja uniforme te apelirao na šefove odjela da pripaze na to.

Tako se neki dan na Twitteru pojavila fotografija, koju smo priložili uz tekst, navodno snimljena u Ekaterinenburgu. Na njoj četiri policajke nose visoke potpetice te uistinu kratke suknje. Iako su mnogi korisnici spomenute društvene mreže demantirali da je fotografija autentična, očito da su se pojavili i ‘dim i vatra’ u pogledu odijevanja policijskih službenika.

Ipak nisu svi složni u ocjeni da se treba zabraniti kraćenje suknji.

– Možda se djevojke samo žele udati, rekao je vođa koordinacije sindikata policijskih službenika Rusije Mikhail Paškin iznenađen idejom da nekome smetaju modifikacije na suknjama policajki.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap