Pretraga

Oni pretvaraju svoj hobi u posao: Dodijeljene diplome drugoj generaciji gaming edukacije

A- A+

Službeno je završena edukacija druge generacije polaznica gaming edukacije u Novskoj. Projekt „Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem poduzetničkog inkubatora PISMO Novska“ ima za cilj razvoj nove poduzetničke infrastrukture na području grada Novske, a edukacije za razvoj video igara su njegova okosnica.

foto: Regionalni koordinator Sisačko-moslovačke županije

Prošli tjedan u Velikoj vijećnici Grada Novske svečano su dodijeljene diplome polaznicima edukacije za razvoj video igara iz projekta „Sisačko-moslavačka županija središte gaming industrije“. Svečanoj dodjeli diploma uz Marija Čelana, direktora Razvojne agencije SI-MO-RA nazočili su ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar sa suradnicima, državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava Majda Burić, župan Ivo Žinić zajedno sa svojim zamjenikom Romanom Rosavcem i domaćin, gradonačelnik Novske Marin Piletić sa suradnicima. Nakon svečanosti uručivanja diploma svi zajedno su obišli zgradu Poduzetničkog inkubatora PISMO.

Ovo je druga generacija polaznika gaming edukacije (Unity i Blender) koju Sisačko-moslovačka županija provodi u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Ukupno 40 polaznika u periodu od 23. travnja do 22. listopada ove godine bilo je u Novskoj upravo zbog gaming edukacije. Svi oni odlučili su svoj hobi pretvoriti u posao te su poduzeli ovaj prvi važan korak.

Nakon šest mjeseci intenzivne edukacije, čak 20 polaznika je odlučilo pokrenuti svoju tvrtku upravo u Inkubatoru PISMO. Svi oni dobili su poticaje u vrijednosti 155 tisuća kuna, ali i mentorstvo u razvijanju vlastitog start-upa.

Novi krug edukacija, treći po redu, krenuo je danas. I ovoga puta svih 40 mjesta se ispunilo. Ako se i vi želite prijaviti, provjerite kako to učiniti ovdje.

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.