Pretraga

Studenti osmislili fiktivnog lika Studyja Buddyja pa se bacili na proizvodnju hoodica i majica

A- A+

Student završne godine ZŠEM-a Mihael Arlović zajedno s mlađim bratom odlučio se baciti u poduzetničke vode, ali pritom se baviti i humanitarnim radom. Braća Arlović su osmislila fiktivnog lika Studyja Buddyja kojeg oslikavaju na kvalitetnom tekstilnom materijalu te prodaju hoodice, majice i tunike. Deset posto od svakog prodanog komada doniraju SOS Dječjem selu Hrvatska.

Mihael Arlović student je zadnje godine na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, a kako otkriva, od malih nogu mu je bila želja jednog dana postati poduzetnik koji bi se bavio proizvodnjom. Svoju želju je i ostvario tako što je s mlađim bratom, također studentom ZŠEM-a, pokrenuo Study Buddy. Riječ je o tekstilnoj proizvodnji i prodaji hoodica, majica i tunika ocrtanih s fiktivnim likom – Study Buddyjem, a 10 posto od svakog prodanog odjevnog predmeta braća Arlović doniraju SOS Dječjem selu Hrvatska.

Izdvojeni članak

Manekenka iz zagrebačke XVI. gimnazije u pohodu na svjetske modne piste

Study Buddy nastao zbog želje za poduzetništvom i proizvodnjom

S obzirom da su im roditelji cijeli život u poduzetničkim vodama, braća Arlović su odlučila krenuti njihovim stopama te se baciti u tekstilnu proizvodnju i prodaju. Pred kraj ljetnog semestra počeli su s pripremama za pokretanje Studyja Buddyja, pronašli su proizvođačku tvrtku u Slavoniji te su prije tjedan dana zabilježili prvu pošiljku naručenih odjevnih predmeta.

– Cijeli život sam htio biti poduzetnik, ali i nešto proizvoditi. Tako sam došao na ideju osmišljavanja fiktivnog lika koji je dobar na faksu, u raznim sportovima, bavi se humanitarnim radom, ali uz sve to stigne i putovati svijetom. Tako je nastao Study Buddy kojeg oslikavamo na hoodicama, majicama kratkih rukava za muškarce i žene i tunikama, otkrio nam je Mihael Arlović.

Cijene se kreću od 200 do 400 kuna, ali na svaki artikl u narednom razdoblju ostvarujete popust od 20 posto. Kako Mihael tvrdi, radi se o početnom sniženju, ali je i najavio da će redovito imati nekakve popuste. Dodao je kako su u prvoj fazi u ponudi navedeni odjevni komadi, no u pripremi su proizvodnje kapa i šalova za hladnije vrijeme.

Izdvojeni članak

Hoodie s vizualima fakulteta: Planiraju postati centar studentske mode


Zadovoljan je kako posluje Studilica

Mihael Arlović također je osnovao i Studilicu – centar za poduku na kojoj radi desetak osoba, većinom preko studentskih ugovora. Studilica nudi instrukcije za osnovne i srednje škole, fakultet, ali i pripreme za državnu maturu. – Zadovoljan sam kako posluje Studilica. Istina, borimo se s konkurencijom, ali na njoj radi već uhodana ekipa koja posao može obavljati i samostalno. No falio mi je taj sektor proizvodnje i zato sam se odlučio za tekstil, odnosno Study Buddy, za kraj je istaknuo Arlović.

Deset posto doniraju u humanitarne svrhe

S obzirom da su htjeli proizvoditi i prodavati doista kvalitetnu odjeću, tražili su i kvalitetan materijal. Kako kaže Mihael, proizvodnja ih je zbog toga više koštala, ali su zadovoljni jer primjerice prodaju hoodice od 100-postotnog pamuka koje imaju duži životni vijek.

– Za svaki prodani komad odlučili smo donirati 10 posto u humanitarne svrhe. Stoga smo nedavno potpisali ugovor sa SOS Dječjim selom Hrvatska te njihovoj djeci doniramo navedeni postotak, istaknuo je stariji brat Arlović.

Što se tiče dosadašnjih narudžbi, otkrio nam je kako im se najviše javljaju studenti i učenici, ali da ima i starijih. Primjerice redovito se javljaju roditelji koji bi naručili majicu ili hoodicu za svoju djecu, no Study Buddy za sada još uvijek nema u ponudi dječju odjeću.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap