Pretraga

U ovoj školi učenici i nastavnici su na jedan dan zamijenili uloge: Pogledajte kako su se snašli

A- A+

Učenici su na jedan dan zamijenili uloge sa zaposlenicima svoje škole i postali ravnatelji, profesori, spremačice, pedagozi, psiholozi, računovođe i knjižničari, a svi oni su na jedan dan ponovno sjeli u školske klupe. Dan zamijenjenih uloga održao se tako prvi put u Gimnaziji Sisak, a učenici koji su htjeli sudjelovati u ovom eksperimentu morali su se prijaviti na natječaj kao da se prijavljuju za pravo radno mjesto.

Dan zamijenjenih uloga u Gimnaziji Sisak

Dan zamijenjenih uloga u Gimnaziji Sisak | Foto: Gimnazija Sisak, Facebook

Posljednjeg dana prije početka drugog dijela zimskih praznika u Gimnaziji Sisak nešto nije bilo kako treba. U zbornicu nisu došlo redovni profesori, već njihove učeničke zamjene. Bio je to prvi put da se u toj školi održao Dan zamijenjenih uloga gdje su učenici postali ravnatelji, profesori, spremačice, pedagozi, psiholozi, računovođe i knjižničari, a svi oni su na jedan dan ponovno sjeli u školske klupe.

– Demokratizacija odnosa svih sudionika nastavnog procesa nit je voditelja ovog zanimljivog projekta kojemu se pristupilo vrlo profesionalno. Naime, nakon provedenog natječaja za radna mjesta, na koje je pristigao velik broj prijava učenika, svečanom sjednicom izvršena je primopredaja vlasti i na jedan dan učenici su preuzeli rukovođenje svojom školom, objasnili su iz Sisačko-moslavačke županije.

Naime, Gimnazija Sisak dijeli prostorije s djelatnicima županije tako da su i njih taj dan dočekala neka nova lica na ulazu u zgradu.

– Zamjenski profesori tako su već oko sedam sati ušli u zbornicu, pripremili se za školski sat kojeg su prethodno osmislili sa svojim mentorima, a zamjenski učenici sjedili su već u klupama i čekali nastavu. Taj dan nije dan za ispitivanja i pisanje testova, gradivo se samo ponavljalo ili se učilo nešto novo. Boravak u ‘tuđim cipelama’ najbolje će učenicima pokazati odgovornost nastavničkog zvanja, a profesore podsjetiti da je najljepše doba upravo ono koje provedemo u školskim klupama, poručili su iz županije.

učenici u crnim odijelima i kravatama, učitelji u školskim klupama
Share via
Copy link
Powered by Social Snap