Pretraga

Uz ceste se pojavili upačetljivi plakati, pozivaju mlade na zanimljiv događaj: Evo o čemu je riječ

A- A+

Savez izviđača Hrvatske najavio je održavanje Festivala vještina za život, koji će se održati u Lovincu u Lici od 29. srpnja do 1. kolovoza sa stotinjak radionica i aktivnosti namijenjenih prvenstveno djeci i mladima. Festival se najavljuje zanimljivim billboard plakatima sa specijalnim instalacijama koji privlače pažnju prolaznika.

Ovih su se dana pojavili pomalo neobični plakati, a na njima – pravi sunčani sat koji pokazuje točno vrijeme, prava drvena kućica za ptice, penjalice i osvijetljena karta nebeskih tijela.

Svakoj od ovih domišljatih instalacija zajednički je naziv ‘Festival vještina za život’, a potpisuje ih Savez izviđača Hrvatske uz ideju domaće marketinške agencije Imago Ogilvy. Izviđači su tako najavili istoimeni festival, koji će se održati u Lovincu u Lici od 29. srpnja do 1. kolovoza.

Izdvojeni članak

Američki izviđači poručuju: Homoseksualcima ne dozvoljavamo članstvo

Ulaz na festival je besplatan

– Kako bi pojedinci mogli uspješno i ispunjeno živjeti u današnjem društvu, trebaju biti prilagodljivi i snalažljivi, odnosno moraju na vrijeme ovladati vještinama za život. Ovom kampanjom želimo pokazati zašto su vještine za život važne i zašto je bitno svladati ih na vrijeme, rekao je Dan Špicer, poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske.

Ulaz na Festival vještina za život u potpunosti je besplatan, a za djecu i mlade pripremljeno je gotovo stotinu raznih zanimljivih radionica i aktivnosti u prirodi, a sve kako bi izbrusili svoje vještine za život.

Sam festival podijeljen je tematski po danima pa je tako prvi dan posvećen tehničkoj kulturi i aktivnostima iz područja tehničke kulture – astronomija, modelarstvo, raketarstvo, kajak i kanu, cb radioamaterizam, fotografija i video.

Drugog dana festivala bit će organizirana pokazna vježba civilne zaštite te zanimljive prezentacije opreme i aktivnosti spašavanja. Uz to, Ravnateljstvo civilne zaštite, HGSS i Crveni križ, zajedno s izviđačima, pripremili su brojne radionice za djecu i mlade, svaki iz svog područja djelovanja.

Radionica i sadržaja je na pretek

Treći dan tema je Europa pa će većinu aktivnosti za mlade voditi izviđači iz raznih europskih zemalja gdje će pokazati igre, aktivnosti i radionice kakve su uobičajene u njihovim državama.

Zadnji dan festivala posvećen je klimatskim promjenama i zaštiti okoliša pa će, uz zanimljiva predavanja, biti organizirane i brojne radionice o klimi, lokalnoj flori i fauni, parkovima prirode i nacionalnim parkovima, kompostiranju, zaštiti prirode i slično.

Uz sve navedeno, tokom festivalskih dana za posjetitelje će biti organizirane i radionice iz arheologije, astronomije, snalaženja i preživljavanja u prirodi, biciklizma, planinarenja, izrade splavi, drvnih konstrukcija i još puno drugih.

– Svi su pozvani. Tko god želi, može se okušati u brojnim aktivnostima, doći na jedan ili više dana i besplatno uživati u programu, gradeći pritom svoje vještine za život, nova poznanstva i ljubav prema prirodi, rekao je Boris Vujnović, glavni načelnik Saveza izviđača Hrvatske.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap