Pretraga

Video: Mladi zagrebački bend snimio ozbiljan singl

A- A+

Zagrebački bend Big Strip Gorila na sceni je već dvije godine, te su dosada snimili desetak autorskih pjesama. Sinoć u ponoć su pustili u opticaj novi singl ‘Negacija savršene priče’ koji je snimljen pod palicom renomiranog hrvatskog producenta Mladena Maleka. Pjesmu će uz kratku svirku promovirati u zagrebačkom klubu Retro sutra 16. ožujka, s početkom u 21 sat i 30 minuta.

Big Strip Gorila, mladi je zagrebački bend koji je u dvogodišnjem postojanju odsvirao mnoštvo koncerata, te izdao jedan EP odnosno glazbeni materijal nešto kraći od albuma. Snimili su novi singl pod nazivom ‘Negacija savršene priče’, za koji je urađena ozbiljna produkcija, u režiji Mladena Maleka, koji inače producira za Kawasaki 3P, Elemental, Bou i druge izvođače. Promociju singla ova će četiri brucoša sa zagrebačkog sveučilišta imati sutra u klubu Retro.

Prvotna postava je promijenila neke članove, a sadašnju čine Marko Jankek, pjevač i ritam gitarist, zatim Mate Mazić solo gitarist, za bubnjevima Mateo Patekar te Tomislav Čanković na bas gitari. BSG se ne vole određivati žanrovski, nego su skloniji publici prepustiti procjenu, nakon što ih presluša.

Održali su mnoštvo svirki po klubovima, a nastupili su i na nekoliko festivala poput Mars Moon Festa, Emergenze, Ferragosto Jam5.

– Autorskih pjesama smo napravili desetak. No, mi smo onaj tip muzičara koji teži perfekciji, tako da nikad nismo zadovoljni sa napravljenim. Moglo je biti i mnogo više pjesama, ali su mnoge otpale zbog raznih razloga. Najvažnije je da smo sa svim pjesmama koje smo napravili i koje izvodimo zadovoljni i debelo stojimo iza njih. O albumu ne razmišljamo, trenutno nam je nekako prirodnije i draže izbacivati singlove i kratke EP-e. Možda zbog vremena u kojem se nalazimo, ali i Stonesi i Beatlesi su izbacivali samo singlove u početku, rekao nam je kroz smijeh solo gitarist Mate Mazić.

No kako su svi počeci teški, tako problemi nisu zaobišli ni ove dečke. Naime zaradili su dvije prijave za remećenje javnog reda i mira na prekršajnom sudu u Zagrebu. U video snimci koju ovdje možete pogledati, predstavljen je novi singl ‘Negacija savršene priče’, ali je i bend kroz kratki prilog dao osvrt na te presude.

Na sutrašnjoj promociji nakon nastupa BSG-a, glazbu će puštati DJ Anushka s Radia 101.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap