Pretraga

Zadnji igrač koji se u Potjeri okušao protiv Mirka Miočića, dirljivo je opisao poraz od kvizaške legende

A- A+

Tomislav Dumančić 28-godišnji je magistar geografije inače iz Požege, sada sa zadarskom adresom. U vrlo ranoj dobi se zainteresirao za kvizove, tamo još u vrijeme kada je Joško Lokas vodio Upitnik. Kasnije je počeo pratiti Milijunaša i Najslabiju kariku, a svoj prvi kvizaški nastup, imao je prošle godine u Potjeri. 

Screenshot: HTV

Razlog, zbog kojeg smo Tomislava danas kontaktirali je to što je bio zadnji igrač, koji se u Potjeri našao na ploči, nasuprot prerano preminuloj kvizaškoj legendi Mirku Miočiću.   

Izdvojeni članak

Legendarni hrvatski kvizaš preminuo u 61. godini života

Tomislav je u toj epizodi nakon brzopotezne minute, donio nemalih 28.000 kuna u igru na ploči te ju je obranio i otišao u završnu potjeru, gdje su ga čekale sve tri kolege, koje su nastupile prije. 

U blagajni je bilo 133.000 kuna, skupili su 12 koraka prednosti, ali je četverac Mirko brzo probudio iz sna o osvajanju novca, svojim briljantnim nastupom. Za 65 sekundi je odgovorio na 12 pitanja, bez ijedne pogreške! 

Premda je naravno htio osvojiti novce, mladi magistar geografije Tomislav Dumančić, na kraju je navijao za Mirka, otkriva nam. Da je zbilja iskren, uočljivo je iz priložene snimke, tijekom koje možete vidjeti kako se Tomislav smije, dok Mirko gazi njegovu ekipu.   

Kako je sve to doživio, Požežanin sa zadarskom adresom nam je otkrio u dirljivoj izjavi i oproštaju od Mirka.

– I u ovom primjeru stoji ona da samo velikane zovemo vlastitim imenima. U košarci je to Dražen, u tenisu Goran, u rukometu Ivano, dok je u kvizaškom svijetu dovoljno reći Mirko. Mirko je bio i ostao uzor mnogim vrhunskim kvizašima u Hrvatskoj, ali i onima koji rekreativno prate kvizove preko televizije. Isticao se svojom jednostavnošću i skromnosti, niti jednog svog protivnika u kvizovima nije gledao podcijenjivački i tu je bila njegova veličina.
Imao sam tu čast upoznati ga kratko na snimanju Potjere, kada je stigao 12 koraka za minutu i pet sekundi. Naravno da sam želio osvojiti novce, ali kada sam vidio kako se Mirko zalaufao i napravio to čudo nisam mogao biti nesretan, čak sam i navijao za njega posljednjih pola minute da ne pogriješi. Bila mi je čast izgubiti od kvizaške veličine kao što je on. Nakon emisije nam je prišao u studiju, pohvalio nas je pojedinačno i kao ekipu te smo razmijenili nekoliko rečenica. Tek smo nakon dva tjedna na dan prikazivanja snimljene emisije saznali da mu je to bio posljednji nastup u Potjeri. Napustio je kviz onako kako je on to i zaslužio, spektakularnom pobjedom. Nažalost onu najveću bitku je danas izgubio, ali njegovo ime će zauvijek ostati u kvizaškom svijetu zapisano zlatnim slovima, jer samo je jedan Mirko. Počivaj u miru!, emotivan je Tomislav Dumančić. 

Ispod pogledajte zadnji Mirkov nastup u Potjeri, koji smo prethodno opisivali. S HTV-a nas pak obavještavaju, da će u spomen na Mirka Miočića, danas od 18 i 10 sati, biti prikazana legendardna epizoda, u kojoj je omiljeni lik kvizaške scene u Hrvata, stigao vrtoglavih 18 koraka u završnoj Potjeri. 

Zadnji igrač koji se u Potjeri okušao protiv Mirka Miočića, dirljivo je opisao poraz od kvizaške legende
Share via
Copy link
Powered by Social Snap