Pretraga

Žuja osvojila svijet nogometnom reklamom

A- A+

Da je hrvatski proizvođač piva Ožujsko, napravio izvrstan posao novom televizijskom reklamom s tematikom Svjetskog prvenstva, svjedoči podatak da je zapela za oko najvećoj svjetskih platformi za ljubitelje nogometa FTBpro.com. Naime oni su je okarakterizirali epitetima ‘shockingly good’ i ‘genius advert’ u svome članku. Isti članak s video prikazom reklame u tri je dana dosegao gotovo 12 500 shareova i oko 52 tisuće pogleda. YouTube brojke su još izražajnije.

Zahuktavaju se pripreme za Svjetsko prvenstvo pa osim neposrednih aktera i oni posredni, poput oglašivača vade najjaču artiljeriju iz svojih arsenala. Tako je novi televizijski spot Ožujskog piva, za koji je urađena i engleska verzija dosegao iznimne brojke i vidljivost u vrlo kratkom roku.

Izdvojeni članak

‘Riskiraj sve’: Dramatična reklama s nogometnim zvijezdama u glavnoj ulozi

Više od 100 tisuća pogleda u dva dana

Uz dobru domaću popraćenost Žujin je spot zapeo za oko i najvećoj svjetskoj platformi za nogometne zaljubljenike FTBpro.com.

Autori su ga na ovoj stranici opisali epitetima ‘shockingly good’ i ‘genius advert’, a članak sa spotom je  dosegao je u tri dana gotovo 12 500 shareova i oko 52 tisuće pogleda.

Zanimljiv je podatak i da je engleska verzija reklame, peterostruko više puta pogledana od hrvatske. Zajedno su u samo dva dana obje inačice prikupile preko 100 tisuća pogleda.

Izdvojeni članak

Video: Ibrahimović u reklami prikazan kao ‘švedsko božanstvo’

Još da Mandžo igra prvu utakmicu

Reklama je djelo ruku redatelja Brune Ankovića i kreativnog direktora agencije BBDO Zagreb Almira Okanovića, a među tisućama navijača na središnjem zagrebačkom Trgu, pojavljuje se i stalni glumački trojac, kada je riječ o televizijskim spotovima ovog proizvođača piva, odnosno Goran Bogdan, Rene Bitorajac i Goran Navojec.

U reklami se pojavljuje i nekoliko Vatrenih te izbornik Niko Kovač, a tema je simulacija prve naše utakmice na Svjetskom prvenstvu s domaćinom Brazilom. Glavnu ulogu heroja koji pogotkom donosi pobjedu i veselje navijačima, dobio je Mario Mandžukić.

Nažalost ovo se u stvarnosti teoretski ne može dogoditi, budući da je centarfor Bayerna iz Münchena, kažnjen jednom utakmicom neigranja, zbog crvenog kartona u kvalifikacijskom dvoboju s Islandom. Tako da će on ogled s Brazilom, promatrati s tribina.

Žuja osvojila svijet nogometnom reklamom
Share via
Copy link
Powered by Social Snap