Hitovi koji su dominirali top listama prije 20 godina: Neki od njih svakodnevno se puštaju i danas

I dok se mnogi čitatelji portala srednja.hr u ljeto 1997. godine nisu ni rodili, onima nešto starijima, ova godina pobuđuje nostalgiju. Te godine premijerno su prikazani Titanic, Peti element i Ljudi u crnom, a tada se počela emitirati i danas megapopularna serija South Park.

Backstreet Boys / izvor: Facebook

Kada je riječ o domaćoj muzici 1997. godine je Darko Rundek izbacio album Apokalipso, koji se i danas nerijetko preslušava na radio postajama, ali i u bircevima koji se vole karakterizirati rockerskima.

Pjesme koje su vas živcirale, ali su postale hitovi

Daleka obala je pak izbacila album Di si ti, s kojeg se pjesme i dalje sviraju na tulumima i druženjima, osobito onima u morskom okruženju.

Jinxi su 1997. snimili svoju prvu uspješnicu Smijem se, a Hladno pivo izvrsni album Desetka, koji je uključivao hitove poput Nema više…, Ne volim te ili Roštilj.

Dalo bi se tu nabrajati još niz izvrsnih pjesama i nosača zvuka, koji su se prije 20 godina pojavili na domaćoj, a osobito na svjetskoj sceni.

Upravo hitovima koji su držali vrhove top ljestvica na svjetskoj glazbenoj sceni tijekom ljeta 1997., pozabavili su se na BuzzFeed Entertainmentu.

Ispod pogledajte i poslušajte njihovu kompilaciju. Sigurni smo da ćete i vi koji ste tada imali par godina ili se uopće niste rodili, prepoznati bar nekoliko pjesama.

Odgovori