Pretraga

Na javni poziv za članove školskih odbora u Splitu pristiglo 112 prijava, pogledajte tko su kandidati

A- A+

Split je, uz Zagreb, od ova godine odlučio uvesti promjenu u način odabira članova školskih odbora. U Splitu se za škole čiji je osnivač grad tri člana, koja je do sada birao gradonačelnik, odabiru putem javnog poziva. Grad pod Marijanom danas je objavio imena kandidata koji su se prijavili na javni poziv i među kojima će se birati članovi školskih odbora.

ilustracija: Gabrielle Henderson / Unsplash

Grad Split za 26 škola kojima je osnivač članove školskih odbora imenuje na novi način – putem javnog natječaja raspisanog potkraj srpnja. Natječaj je završen, a u ponedjeljak je Grad objavio popis prijavljenih kandidata.

Pristiglo 112 prijava

– Ukoliko ste se prijavili, a vaše ime nije na popisu, molimo javite se e-mail porukom na adresu: javnipozivskolskiodbori@split.hr. Odabrani kandidati bit će objavljeni do 15. rujna 2021. godine, poručuju i splitske gradske uprave.

Na javni poziv pristiglo je 112 prijava, a popis prijavljenih kandidata nalazi se pri dnu teksta. Napomenimo kako zakon propisuje da školski odbori imaju sedam članova. Jednog člana bira i razrješuje radničko vijeće, dok od ostalih šest članova, dva bira učiteljsko vijeće, jednog vijeće roditelja, dok tri člana bira osnivač, odnosno grad u slučaju osnovnih škola. Upravo ta tri člana po školi gradonačelnik Ivica Puljak odlučio je ne birati svojevoljno, već putem javnog poziva.

Izdvojeni članak

Transparentnost dolazi u škole: Zagreb i Split mijenjaju način biranja članova školskih odbora

U Splitu nema naknade

Odabrani kandidati neće primati naknadu za članstvo u školskim odborima. Na javni poziv mogli su se javiti svi građani koji zadovoljavaju tri uvjeta: da nisu pravomoćno osuđivani protiv određenih kaznenih djela, da imaju završen barem preddiplomski studij i da ne rade u školi za čiji se odbor prijavljuju.

Podsjetimo, na sličan način od ove se godine odabiru se i članovi školskih odbora u Zagrebu. U tom se gradu dva člana biraju putem javnog poziva koji je završen 27. kolovoza, a jedan će biti predstavnik mjesne samouprave. Za razliku od splitskih članova školskog odbora, zagrebački bi trebali dobivati 250 kuna neto, ali samo za sjednice na kojima prisustvuju.

U nastavku možete vidjeti imena prijavljenih kandidata za školske odbore u Splitu, a ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Download [69.16 KB]

Na javni poziv za članove školskih odbora u Splitu pristiglo 112 prijava, pogledajte tko su kandidati
Share via
Copy link
Powered by Social Snap