Ministarstvo obrazovanja dalo godinu dana praznika svim učenicima u Hrvatskoj pa promijenilo odluku

Obzirom da na hrvatskoj političkoj sceni nije jasan i nedvosmislen stav o prepisivanju i plagiranju, onda jedan ovakav nemar nije ništa izvanredno. Ipak, valjalo bi informirati učenike srednjih i osnovnih škola, da oni zapravo trenutno nisu dužni pohađati nastavu, obzirom da u Odluci o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2016./2017. stoji kako proljetni odmor počinje 13. travnja 2016., a završava 21. travnja 2017. godine.

Screenshot iz Odluke o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2016./2017.

Tko ide na skijanje, ne mora u školu

Očito je u prepisci dokumenata, došlo do grube činjenične pogreške, koja bi ostala neprimijećena da se oko ispunjavanja praznika, nije interesirao aktivist nevladinih udruga i novinar Igor Lesar.

Zbunjen čitavom aferom ‘skijanje i praznici’, spomenuti je kolega pregledavao dokument u kojemu su naznačeni slobodni dani za učenike i nastavno osoblje te je uočio omašku.

Na kraju njegova statusa, koji također prilažemo, Lesar nas je usput upitao ‘je li ministar Šustar (obzirom da je Odluka odobrena za vrijeme njegova ministrovanja) išta dobroga napravio u svome mandatu?’.

To je već za neku dublju analizu, ali ovako na prvu, ne možemo se ničega sjetiti.

17:38 dopuna teksta

Iz Ministarstva su shvatili svoju grešku pa su u travnju 2016. objavili u Narodnim novinama ispravak odluke pa se tako godina 2016., ispravlja s godinom 2017.

Odgovori