Pretraga

Neobičan studij: Na ovom fakultetu uvodi se smjer Uzgoj marihuane

A- A+

Poznato je kako je u Kanadi uporaba marihuane u medicinske svrhe legalna, a do proljeća 2017. planira se i legalizacija marihuane u rekreativne svrhe. Tamošnja je vlada u pokrajini New Brunswick već uložila 4 milijun kanadskih dolara u kompaniju koja proizvodi medicinsku marihuanu, a sada se u istoj toj pokrajini na College Communautaire du Nouveau-Brunswick pokreće i studij uzgoja marihuane.

Fakultet u kanadskoj pokrajini New Brunswick planira uvesti studij uzgoja marihuane kako bi studente obučili za rad u lokalnim kompanijama koje se bave proizvodnjom biljke, piše TheGuardian.com.

Izdvojeni članak

Mladić radi posao iz snova: Zarađuje tisuće motajući džoint!

Kanadski premijer Justin Trudeau prošle je godine tijekom kampanje obećao legalizaciju marihuane u rekreativne svrhe, a vlada je obećala kako će to i biti učinjeno do proljeća 2017. godine. Stoga će i ovaj studij biti pokrenut sljedeće godine, a detalji programa, poput trajanja i frekventnosti provođenja, još se moraju razraditi.

Ono što je poznato jest da to neće biti još jedan ‘mainstream’ program, već program u kojemu će se obrazovati onaj broj stručnjaka kolika je i potražnja industrije.

Neobičan studij: Na ovom fakultetu uvodi se smjer Uzgoj marihuane
Share via
Copy link
Powered by Social Snap