[FOTOGALERIJA] Kako se popularna ‘spitka’ vratila u grad

Gotovo da nema muškarca koji bar jednom u životu nije u svom ormaru posjedovao ‘spitku’. Popularna jakna koja se danas najčešće naziva i bomber jaknom svoju je prvu svrhu imala još za vrijeme Drugog svjetskog rata. Jakna maslinaste ili crne boje s narančastom podstavom služila je britanskim pilotima, nakon toga navijačima, a danas kao modni dodatak svake trendi djevojke. 

Pinterest

Modni hit devedesetih ponovno zaludio sve tinejdžerice, a bit će popularan i ove jeseni

Piloti su tako u jaknama upravljali ratnim avionima imena ‘Supermarine Spitfire’ pa bi tako prilikom rušenja ili prisilnog slijetanja jakne okrenuli na narančastu stranu kako bi ih se lakše pronašlo. Spitfajerke su kasnije preuzeli navijači koje su odijevali tijekom odlaska na utakmice osamdesetih i devedesetih godina, a kao i kožna jakna ovaj detalj se nosio bez obzira na godišnje doba. 

I dok su neko vrijeme pale u zaborav, izgleda kako su se spitke ponovno vratile u gradske ulice, a sve zahvaljujući pripadnicama ljepšeg spola koje su ovu upečatljivu jaknu ponovno oživile i dale joj posebnu čar. Iako su u prošlosti imale znatno drugačiju namjenu, spitke danas dolaze u različitim bojama i detaljima. Osim maslinaste i klasične crne, modni su je dizajneri osuvremenili pa je tako sada bomber jakna dostupna u gotovo svim bojama. 

Za one malo hrabrije, tu je cvjetni model spitke, a nerijetko je ova jakna postala i nezamijenjiv dio svečane garderobe. Umjesto sakoa, balonera, odvažite se začiniti svoju glamuroznu kombinaciju jaknom koja iza sebe ima itekako dobru priču.

Bilo kako bilo, spitka je opet u gradu, a na tebi je da odabereš sebi najdraži model. Evo što mi predlažemo.   

Odgovori