[FOTO] Djevojke fotografijom razbile uzavrele nacionalne tenzije u regiji

Iako će mnogi reći da je ovakovrsno fotografiranje sa zastavama BiH, Hrvatske i Srbije već otrcana i prožvakana fora, u okolnostima povećanih tenzija u okruženju, radi referenduma u Republici Srpskoj te raznim konotacijama na koji je on protumačen, ovaj prizor ipak djeluje pozitivno i umirujuće.

izvor: Facebook

Očituje se barem kao nada da će ovdje ipak nekada biti mira, protivno stihu ‘ovdje nikad neće biti mira’ pesimistično iznesenom u pjesmi Recesija Dubioze kolektiv.

Mladi iz Srbije, Hrvatske i BiH pokazali da može i bez mržnje među ovdašnjim nacijama

Uglavnom, u Mostaru, koji je simbol podjela, ne samo u BiH nego u cijelom ovom našem okruženju, prekjučer su se tri djevojke fotografirale umotane u zastave BiH, Hrvatske i Srbije.

Fotografija se ubrzano širi društvenim mrežama, a da na ljude ovo ipak djeluje kao svojevrsna terapija i ‘alternativno razmišljanje’ svjedoči podatak da je samo na stranici Dnevna doza lepog, spomenuti prizor prikupio više od 40 tisuća lajkova i preko 530 dijeljenja.

Mada je kao što smo prethodno naglasili, ovakav ili sličan prizor već viđen, ako će bar u nekoj mjeri buditi mirnodopske osjećaje kod ljudi, nemamo ništa protiv da se svakog dana pojavi po jedna ovakva fotografija!

Odgovori